Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) Aquest diumenge el programa Signes dels Temps de TV3 emet una entrevista al nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, coincidint amb la seva entrada a la diòcesi de Lleida. Procendent de Menorca, Giménez parla sobre el moment polític a Catalunya i la posició que ha de tenir l'Església. Pel nou bisbe de ponent, “els bisbes sempre estem al costat del poble perquè no som extraterrestres, mai". I això vol dir que "estem sempre amb la gent que pensa d’una manera i que pensa de manera diferent. Jo no sé si estar al costat del poble significa sempre estar al costat de la opció majoritària sinó al costat de tots, els que pensen d’una manera i de l’altra". La voluntat és "intentar crear sempre unitat en les persones. Unitat de sentiments, de respecte i de fraternitat.”

Salvador Giménez valora que la situació actual “és una preocupació i m’agradaria, tal com diuen els bisbes catalans, que es practiqués i fomentés la fraternitat entre uns i altres independentment de les idees que cadascú té i que farà visible amb el seu vot el 27 de setembre". La conclusió és que "el que hem de fer nosaltres és acompanyar i presentar l’Evangeli de Jesús constantment.”

Diàleg en el litigi de la Franja

El nou bisbe de Lleida també es pronuncia sobre el el litigi de les obres d’art de la Franja però diu que ara no pot parlar "amb el coneixement de causa que no tinc del tot". El que veu és que "és un tema que preocupa molt tant a la gent de Lleida com a la gent de Barbastre i a la gent de la Franja. Hi ha molta gent de pateix, molta gent que està preocupada i he de ser molt caut en aquest tema". Per això, està "convençut que des de l’Evangeli, en el diàleg, hauríem de solucionar aquest tema"

Sobre els reptes pastoral de la diòcesi demana parròquies més missiones. I que "és important que el capellà no només prediqui amb paraules sinó que tot cristià se senti obligat a manifestar la seva fe als demés a on sigui, a la feina, amb els veïns, a tota la gent.”

Alhora, fa una crida a les vocacions sacerdotals i que "“les famílies cristianes haurien de sentir-se molt satisfetes de tenir un fill capellà i no és així". Creu que ha de canviar la situació en la que "uns pares cristians quan un fill es presenta dient que vol ser sacerdot, molts d’ells diuen: primer estudia una carrera i després ja veurem. Això és una falta de confiança en Déu i una falta de servei a l’Església.”

Salvador Giménez, nascut a Alcoi fa 67 any, entrarà oficialment a la diòcesis de Lleida aquest diumenge a les cinc de la tarda amb un missa que presidirà el nunci Renzo Fratini. Va ser nomenat el passat juliol després d'exercir tres anys com a bisbe auxiliar de València i els darrers set anys com a bisbe de Menorca. L'entrevista a Signes dels Temps s'emet aquest diumenge a les 10.15 del matí per TV3.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.