Vés al contingut

notícies relacionades

Novell i Cortés, dues aportacions sobre la independència

(CR) El cardenal Cañizares ha destarotat la voluntat de l’Església catalana de quedar en un segon pla durant la campanya electoral del 27S. L’acord entre els bisbes catalans ha estat deixar al marge del debat sobiranista les consideracions morals i situar-ho en l’esfera de l’autonomia del laïcat i del món polític. Que els bisbes ja no han de dir què s’ha de votar. I això és el que es va trencar una vegada més aquest dimarts.

Cañizares recorda que la unitat d’Espanya “és una qüestió moral” i mobilitza la seva diòcesi

(Jordi Llisterri –CR) “Pregar per Espanya i la seva unitat”. Aquest és el títol de la carta que ha publicat aquest dimarts els cardenal Antonio Cañizares per convocar una vetlla de pregària per aquest mateix divendres a la catedral de València. Una llarga reflexió argumenta que el que passi el 27 de setembre afecta a “la veritat d'Espanya” i “a la mateixa unitat de la nostra nació, que també és una qüestió moral”.

Urnes sense gaire religió

(David Casals / Ramon Bassas -CR) Tot i que (gairebé) ningú es llegeix els programes electorals, aquesta vegada ho hem tornat a fer. La independència de Catalunya i les conseqüències positives o negatives d'una eventual independència centren la campanya electoral. Tot i això, en els programes de les set candidatures que han tingut representació en el Parlament en aquesta legislatura també hi ha lloc pels afers religiosos.  Però en general, no gaire.

Giménez, nou bisbe de Lleida: "No sé si estar al costat del poble significa sempre estar al costat de la opció majoritària"

(CR) Aquest diumenge el programa Signes dels Temps de TV3 emet una entrevista al nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, coincidint amb la seva entrada a la diòcesi de Lleida. Procendent de Menorca, Giménez parla sobre el moment polític a Catalunya i la posició que ha de tenir l'Església. Pel nou bisbe de ponent, “els bisbes sempre estem al costat del poble perquè no som extraterrestres, mai". I això vol dir que "estem sempre amb la gent que pensa d’una manera i que pensa de manera diferent.

Sistach: "L'amor a Catalunya forma part de l'amor al proïsme"

(Jordi Llisterri -CR) "Per a nosaltres, l'amor a Catalunya forma part de l'amor al proïsme". Aquest és el missatge del cardenal Lluís Martínez Sistach en la missa de commemoració de la Diada que ha presidit aquest 11 de setembre a Santa Maria de Mar.  Aquest "amor a Catalunya" es tradueix en l'aportació que podem fer els cristians participant el vida pública i cívica del país per millorar-lo: "es tracta de la solidaritat bàsica amb les persones del nostre entorn, no només en la seva dimensió intima, sinó també en la seva realitat social".

Manifest de Justícia i Pau amb motiu del 27S

(Justícia i Pau) Justícia i Pau ha escrit un comunicat sobre "l'excepcionalitat de les properes eleccions a Catalunya". A continuació podeu llegir el manifest sencer:

panoràmica

Veure la fe