Vés al contingut

notícies relacionades

Parlament_de_Catalunya_façana

Què diuen sobre religió els programes electorals del 12M?

ANNA GUIMERÀ / ROGER VILACLARA –CR | En vigílies de les eleccions autonòmiques que se celebren aquest 12 de maig; hem buscat què diuen els programes electorals dels diferents partits polítics que busquen aconseguir presència al Parlament de Catalunya sobre religió, espiritualitat i l'escola concertada.

comissio-abusos-nula

La convocatòria d'eleccions extingeix la Comissió sobre abusos del Parlament

JORDI LLISTERRI –CR | La convocatòria electoral avançada pel pròxim 12 de maig que ha anunciat el president Pere Aragonès i la dissolució del Parlament de Catalunya té com a conseqüència indirecta l’extinció de la Comissió d'Investigació sobre la Pederàstia a l'Església. Quan es dissol el Parlament les comissions d’investigació queden anul·lades encara que no hagin finalitzat el seu treball.
VOT

Justícia i Pau demana que el vot d'aquest 28M no deixi cap persona fora

JUSTÍCIA I PAU | El diumenge 28 de maig tothom es cridat a exercir el vot en les eleccions municipals. L'organització Justícia i Pau destaca en un manifest diversos factors que influiran en la decisió de vot de cada persona, com la mobilitat, l'habitatge, la seguretat, els serveis socials i la neteja.

Entitats cristianes amb els immigrants demanen acabar amb el racisme i la xenofòbia

(CR) A les portes de les eleccions, la Plataforma d’Entitats Cristianes amb els Immigrants, ha volgut mostrar la seva preocupació per l’entrada de discursos clarament “xenòfobs i racistes” a les institucions, amb declaracions al llarg de la campanya electoral que “no sempre han estat contrastades amb prou contundència”.

Què proposen els partits polítics en l’àmbit educatiu?

(CR) A les portes de les eleccions a la Generalitat de Catalunya, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya ha analitzat les propostes de les diferents candidatures en matèria educativa. Posant l’accent en el dret a l’educació, el finançament o la programació educativa, les escoles cristianes han resumit i sintetitzat en un document els programes de les formacions polítiques que es presenten aquest diumenge a les eleccions.

La qüestió religiosa guanya presència en els programes electorals

(Ramon Bassas –CR) Quatre de les principals formacions polítiques dediquen un punt específic del programa electoral a la qüestió religiosa (o laica). Al contrari que en convocatòries anteriors, els compromisos vinculats als afers religiosos guanyen protagonisme i presència per escrit. ERC, PSC, En Comú Podem (Comuns) hi dediquen un apartat i Junts n’hi dediquen dos, tot i que l’extensió del tema en cada partit és diferent.

recull de notícies

Veure la fe