Vés al contingut

notícies relacionades

El bisbat de Lleida defensa la seva “bona fe” en el litigi de la Franja

(CR) Després de fer entrega de la primera partida d’obres d’art al bisbat de Barbastre-Montsó, el bisbat de Lleida ha emès un comunicat en el que recapitula la història del seu bisbat i la relació amb les parròquies d’Osca, i defensa la seva legitimitat i “bona fe” en els procediments judicials.

El bisbat de Lleida respon al de Barbastre-Montsó sobre el litigi de les obres d'art

(CR) Escàndol, humiliació i ultratge. Són alguns dels termes amb què el bisbe de Barbastre-Montsó Ángel Pérez Pueyo s’expressava en un comunicat aquest dimecres. En el text, titulat ‘La iglesia, una institución libre y abierta’, diu que la seva diòcesi està “cremada” per les al·legacions que ha presentat a instàncies judicials el bisbat de Lleida davant la sentència que els requeria el retorn de 111 obres d’art a les parròquies de la Franja.

El Museu de Lleida recorrerà la sentència que el separa de l'art de la Franja

(Museu de Lleida) El Consorci del Museu de Lleida ha acordat apel·lar la sentència en relació als béns de les parròquies de la Franja, per continuar “defensant la protecció de les obres artístiques, la unitat de la col·lecció (amb més d’un segle i mig d’història) i la possessió i custòdia impecables d’aquest patrimoni”.

Omella: "Els principis de l'Església no pertanyen a cap partit polític"

(Jordi Llisterri -CR) La darrera vegada que es van barrejar toros, església i política en aquest país la cosa va acabar bastant malament. Amb les bullangues i la crema de convents de 1835. Sis toros dolents a la plaça de la Barceloneta van exaltar els anticlericals i la destrucció de patrimoni va ser pitjor que la de la Setmana Tràgica de 1909.

El nou bisbe de Lleida no veu solució al litigi sobre l’art de la Franja

(CR) “És fàcil dir ara que va ser un error la separació entre les dues parts del bisbat de Lleida, la aragonesa i la catalana, però jo crec que hauria d’haver continuat el que havia estat durant 900 anys, des del reconquesta”. Així parlava per primera vegada sobre el litigi de les obres de la Franja el nou bisbe de Lleida, Salvador Giménez, quatre mesos després de la seva arribada al bisbat.

panoràmica

Veure la fe