Vés al contingut
Catalunya Religió
cartell-setmana-santa-coordinadora
Fotografia: Setmana Santa Mataró.
Galeria d'imatges

SETMANA SANTA MATARÓLa Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats ha presentat, aquest primer divendres de Quaresma, el cartell que elaboren les entitats conjuntament per promocionar els actes de Setmana Santa. Enguany s'ha escollit, com a imatge central, el Crist Jacent situat a la Basílica de Sant Feliu de Girona. Amb aquesta imatge, que denota força i presencia, la coordinadora pretén donar importància al patrimoni cultural, artístic i religiós català.

El Crist Jacent de la Basílica de Sant Feliu forma part d'un Sant Enterrament o Sant Sepulcre amb altres imatges. Es tracta del conjunt escultòric més antic que es conserva a Catalunya. És una obra del mestre gòtic Aloi Montbroi, tot i que, des de la coordinadora expliquen que: "Alguns autors subscriuen que podria ser del seu gran amic Jaume Cascalls, amb qui va compartir molts moments i coneixements". L'obra va ser encarregada un temps després de pestes que van assolar Catalunya, més concretament l'any 1350.

A nivell artístic, és una escultura que presenta un estudi molt acurat de l’anatomia humana per al seu temps i totalment inusual al gòtic català i francès al s. XIV. A més, presenta la boca entreoberta, es recolza sobre tres punts i presenta cames i braços flexionats. Des de la coordinadora remarquen la importància de la seva gran expressió de l’home mort al seu sepulcre, amb les marques de la passió i haver estat clavat en creu.

A la part de dalt de la capella on està emplaçada l'obra, hi ha la clau de volta amb els 4 arcàngels: Uriel, Miquel, Gabriel i Rafael.

Unió per la fe i el compromís

L'any 2021, la Coordinadora Catalana de Confraries i Germandats va impulsar, per primer cop, un cartell conjunt de totes les agrupacions i ciutats que en formen part per tal d’anunciar la Setmana Santa. L'objectiu de presentar un cartell conjunt era la unió de forces, de fe, compromís i treball arran de la pandèmia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.