Vés al contingut

notícies relacionades

Míriam Díez: “Una processó no només es mira, també ens mira”

(CR) Reivindicació oberta de la vigència i el sentit de les processons de Setmana Santa. Tant pel potencial narratiu, la capacitat d’interpel·lar, com per l’experiència col·lectiva que impliquen. La periodista Míriam Díez les ha descrit com a “festes viscudes, vibrants i autèntiques” en el Pregó de Setmana Santa de Girona que ha pronunciat aquest dijous al vespre a l’aula magna de la Casa de Cultura.

Una exposició mostra els passos de la Setmana Santa de Lleida

(Jordi Curcó -Confraries de Lleida) Les congregacions, confraries i germandats de Lleida, davant la impossibilitat de que per segon any consecutiu les tradicionals processons puguin sortir al carrer per les restriccions de la Covid-19, ha organitzat una activitat alternativa que supleix, encara que sigui simbòlicament, l’absència de les manifestacions públiques i populars al pròpies de la Setmana Santa.

Jordi Merino: “Les confraries no són únicament les processons al carrer”

(Glòria Barrete –CR) En Jordi Merino va participar per primera vegada a una processó de Setmana Santa amb vuit anys. Des d’aleshores no ha fallat mai, excepte l’any passat degut al confinament. Les confraries, germandats i congregacions fa setmanes que van anunciar que enguany les processons al carrer no es podrien dur a terme de nou.

Les confraries de Lleida preparen el primer viacrucis conjunt per la Quaresma

(Bisbat de Lleida) El Secretariat de Congregacions, Confraries i Germanors de la Diòcesi de Lleida van celebrar dissabte una nova reunió de les entitats que formen part del Secretariat. La reunió, presidida pel delegat del Pietat Popular, mossèn Gerard Soler, va comptar amb l'assistència de la gairebé totalitat de les confraries de la ciutat.

recull de notícies

Veure la fe