Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) Les Congregacions i Confraries de Lleida es van aplegar aquest dissabte en plena Quaresma, i a les portes de la Setmana Santa, per tal de celebrar un Via Crucis conjunt, organitzat pel Secretariat de Confraries, Congregacions i Germandats de la diòcesi de Lleida.

Les confraries es van aplegar aquest any, i per primer cop, a l’església de Sant Andreu del carrer Cavallers, que el juliol passat va deixar les seves funcions parroquials per acollir des d’aleshores el Secretariat de Confraries i a la confraria del Crist de l’Agonia, on hi té la seva seu canònica. Tanmateix, el recinte religiós ha estat destinat a acollir una bona part dels passos que participen en la processó del Dolors del Diumenge de Rams i que ja han estat traslladats i instal·lats en aquesta antiga església parroquial.

La sortida de les confraries participants amb els seus respectius penons es van dirigir en processó fins a la Catedral, descendint per carrer Cavallers i encarant el carrer Major, enfilant pel carrer Almodí Vell  fins arribar a la porta lateral de la Catedral, per tal d’entrar a l’interior del temple i iniciar l’exercici del Via Crucis, acompanyats per Vicenç Alfonso, canonge i consiliari de la confraria del Crist de l’Agonia.

Les confraries van acompanyar enguany, en aquesta manifestació pública de fe, el Sant Crist de la Confraria de la Mare de Déu de la Mercè, portada pels seus confrares mercedaris amb ocasió dels 800 anys de la fundació d’aquest ordre religiós, amb antiga i arrelada presència a la ciutat.

Una petita representació de l’Agrupació de Tambors i Bombos de la confraria obria la comitiva religiosa fent-se pas per l’Eix Comercial entre el bullici. Finalitzat el Via Crucis i després de fer la veneració de la Creu, aquesta va ser retornada de nou a l’església de Sant Andreu en processó, seguint el  mateix itinerari.