Vés al contingut

notícies relacionades

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i

“Per l’Esplai l’Estel el pare Claret és un referent educatiu”

(Claretians) “El pare Claret promou uns valors que fan créixer als infants com a persones”. Així explica el responsable general de l’Esplai l’Estel, Arnau Subias, el treball de l’entitat entorn la figura de sant Antoni Maria Claret. Aquesta tasca veurà els seus fruits a les activitats d’estiu que preparen, un any més, el centre d’esplai vinculat als missioners claretians.

Francesc Pardo, el bisbe que ha acompanyat els esplais cristians

(Josep Oriol Pujol –CR) Des de la seva ordenació sacerdotal el bisbe Francesc Pardo va estar abocat a la pastoral de parròquia i amb aquesta, als infants i joves. Els primers anys com a vicari a les parròquies de Vilafranca va poder viure les colònies de Penyafort a Pontons. També a Sant Sadurní, on va ser rector per primer cop, va coincidir amb les colònies i va promoure l’escoltisme com a eina pastoral i educativa, tant per als infants com pensant en les famílies.

"La revista Estris continua sent necessària després de tants anys"

(Fundació Pere Tarrés) Com una eina perquè els infants i joves “aprenguin a ser ciutadans compromesos amb el present i el futur”. Així ha definit el director de la revista Estris, Xavier Nus, el paper que ha tingut la publicació en el lleure educatiu al llarg dels seus 50 anys d’història.

La revista Estris celebra 50 anys amb una publicació especial

(Fundació Pere Tarrés) La revista Estris ha publicat un número especial amb motiu del seu 50è aniversari. La nova publicació aborda els inicis de la revista i el valor d'educar en el lleure. També compta amb la participació del vicepresident d'Òmnium Cultural i exredactor de la revista Estris, Marcel Mauri.

L’assemblea d’esplais cristians recupera la presencialitat

(Fundació Pere Tarrés)  Els responsables de més de 200 centres d’esplai es reuniran aquest dissabte a Mollerussa. Treballaran per fer balanç sobre les aportacions dels centres d’esplai a l’educació dels infants, adolescents i joves durant l’any 2021, marcat per les dificultats de la pandèmia, i per fixar els nous reptes de futur en un moment de crisi sanitària, social i econòmica.

panoràmica

Veure la fe