Vés al contingut

notícies relacionades

Els esplais cristians mobilitzen 500 monitors en una jornada marcada pel foment del català

(Fundació Pere Tarrés) Amb el retorn a una certa normalitat, un grup de 500 monitors i monitores del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) – Fundació Pere Tarrés s'han trobat aquest dissabte a Igualada per repensar i assentar les bases de la tasca educativa dels centres i grups d’esplai. Un dels principals eixos d’acció marcats per aquesta jornada ha estat reforçar la contribució del foment de la llengua i

“Per l’Esplai l’Estel el pare Claret és un referent educatiu”

(Claretians) “El pare Claret promou uns valors que fan créixer als infants com a persones”. Així explica el responsable general de l’Esplai l’Estel, Arnau Subias, el treball de l’entitat entorn la figura de sant Antoni Maria Claret. Aquesta tasca veurà els seus fruits a les activitats d’estiu que preparen, un any més, el centre d’esplai vinculat als missioners claretians.

Francesc Pardo, el bisbe que ha acompanyat els esplais cristians

(Josep Oriol Pujol –CR) Des de la seva ordenació sacerdotal el bisbe Francesc Pardo va estar abocat a la pastoral de parròquia i amb aquesta, als infants i joves. Els primers anys com a vicari a les parròquies de Vilafranca va poder viure les colònies de Penyafort a Pontons. També a Sant Sadurní, on va ser rector per primer cop, va coincidir amb les colònies i va promoure l’escoltisme com a eina pastoral i educativa, tant per als infants com pensant en les famílies.

L’assemblea d’esplais cristians recupera la presencialitat

(Fundació Pere Tarrés)  Els responsables de més de 200 centres d’esplai es reuniran aquest dissabte a Mollerussa. Treballaran per fer balanç sobre les aportacions dels centres d’esplai a l’educació dels infants, adolescents i joves durant l’any 2021, marcat per les dificultats de la pandèmia, i per fixar els nous reptes de futur en un moment de crisi sanitària, social i econòmica.

Esplais cristians: “Hem de fer l’esforç per mantenir les activitats de lleure obertes”

(CR/Fundació Pere Tarrés) Des d’aquest dilluns 19 de juliol totes les persones majors de deu anys que participin d’un casal, colònia, campament o ruta –incloent monitors i monitores– podran realitzar, abans o durant l’activitat, testos antigènics ràpids (TAR) a les farmàcies. Una mesura que des del Moviment de Centres d’Esplais Cristians de Catalunya -MCECC- han celebrat positivament. S’habilitaran prop de 1.200 farmàcies re

Consiliaris i famílies d’esplai comparteixen mirada i projecte

(CR) La família als centres d’esplai ha estat el tema de les Jornades d’estiu de consiliaris i consiliàries i rectors de parròquia amb Centre o Club d’Esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians de Catalunya (MCECC). S’han celebrat aquest dilluns i dimarts en format virtual i han aplegat una quinzena de participants. De fons s’ha reforçat la idea de l’esplai com a lloc privilegiat per educar en la fe i crear comunitat.

Veure la fe