Vés al contingut
Catalunya Religió

 

(Fundació "la Caixa") La Convocatòria de Cooperació Internacional és la nova campanya que ha impulsat la Fundació "la Caixa". L'objectiu és col·laborar amb organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGD) espanyoles en projectes desenvolupats en països amb bosses importants de pobresa de l’Àfrica, l’Àsia i l’Amèrica Llatina.

En aquests moments, en què el món pateix l’emergència causada per la Covid-19, amb conseqüències que afecten d’una manera especial els països en vies de desenvolupament, la Fundació ”la Caixa”, a través de la seva Àrea Internacional, reforça el seu compromís amb la cooperació internacional i les entitats espanyoles que estan implementant projectes en aquests països.

L’objectiu d’aquesta convocatòria és contribuir a la lluita contra la pobresa i les desigualtats mitjançant iniciatives que millorin les condicions de vida de les poblacions més vulnerables.

En total s’han seleccionat 19 projectes en tres àmbits d’actuació: desenvolupament socioeconòmic, millora de la salut, i promoció de l’educació i la formació.

Les comunitats autònomes amb iniciatives seleccionades són: Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa, Castella i Lleó, Catalunya, Comunitat de Madrid, Comunitat Foral de Navarra i la Comunitat Valenciana.                   

Els projectes es duran a terme als països següents: Bolívia, El Salvador, Etiòpia, Guatemala, Índia, Kènia, el Líban, Mali, Moçambic, Nepal, Nicaragua, R. D. del Congo, Sierra Leone, Zàmbia.

Compromesos amb el desenvolupament sostenible

Els 19 projectes seleccionats tenen objectius tan diversos com l’empoderament femení; la millora en l’accés a l’aigua potable; l’atenció a la infància més vulnerable; la millora de la salut maternoinfantil; la promoció del dret a l’educació, la salut i la seguretat alimentària; l’accés a un treball digne, i la prevenció i el tractament de la ceguesa evitable, entre d’altres.

Així, els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) més directament vinculats amb aquests projectes són l’ODS 3 (Salut i benestar, l’ODS 4 (Educació de qualitat) i l’ODS 8 (Treball decent i creixement econòmic).

Aquesta Convocatòria de Cooperació Internacional revalida el compromís de la Fundació ”la Caixa” amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides (ONU)

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.