Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) Les restes mortals del bisbe Jaume Traserra ja reposen a parròquia de Sant Esteve de Granollers. Aquest dissabte a la tarda s’ha celebrat el funeral i el bisbe ha estat enterrat en una capella lateral del temple dedicada a la Mare de la Salut. En la mateixa església on va ser batejat fa 84 anys i ben a prop de la casa on va residir davant de la plaça de la Porxada de Granollers.

El funeral l’ha presidit el seu successor i deixeble a la diòcesi de Solsona, el bisbe Xavier Novell. Amb ell han concelebrat l’arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, el bisbe de Terrassa de la que forma la part la parròquia de Granollers, Josep Àngel Sáiz, i els bisbes de Vic, Tortosa i Girona, els auxiliars de Barcelona i de Terrassa, el bisbe emèrit que va ser amb Traserra auxiliar de Barcelona, Carles Soler. També s’han fet present al funeral els alcaldes de Granollers i de Solsona, i el director general d’Afers Religiosos representant el govern de la Generalitat.

L’Església de Sant Esteve s’ha omplert amb familiars, amics i desenes de capellans que han acomiadat al qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona i bisbe de Solsona. Les dues missions pastorals que recorda la làpida que cobreix la tomba situada al terra de la capella.  

El bisbe Xavier Novell ha complert amb la voluntat del difunt i el que marquen les exèquies cristianes i no ha fet una glossa del finat. Però ha pronunciat una profunda homilia al nivell de la talla intel·lectual del bisbe Traserra. Ha destacat l’actitud d’humilitat, de servei, i de “restar de genolls” que exigeix Jesús als apòstols i als seus successors. Emocionat, després de seguir els darrers mesos de malaltia del bisbe Traserra, ha agraït molt intensament l’acompanyament que li han ofert els nebots, els cuidadors i metges, i la germana vedruna que li ha portat diàriament la comunió.

El funeral ha estat ocasió de retrobament de les diverses persones que van apreciar Jaume Traserra i per recordar les nombroses anècdotes i contundents sentències que ha deixat la seva incontestable agudesa.