Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 18/05/2022

(URC) El grup Anawin, format per superiores i abadesses representants de les congregacions religioses femenines de Catalunya que formen part de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), s'ha trobat aquest dilluns a la casa general de les Religioses dels Sagrats Cors a Valldoreix. En la trobada, les religioses han parlat sobre “el present de la família religiosa” i “els camins de futur que estem perfilant”, ha explicat Maria Dolors Bosch

Les dotze germanes amb càrrecs de responsabilitats congregacionals que s'han trobat han aportat la realitat i les crides de les seves comunitats. També han explicat, una per una, els reptes així com les concrecions del seu treball en els darrers mesos. Sobre els temes més concorreguts en aquest diàleg, Maria Dolors Bosch destaca la reestructuració, la sinodalitat, l'espiritualitat integral, la intercongregacionalitat, la interculturalitat, la vulnerabilitat, la immigració, la dona, la transformació i l'ecologia. Bosch descriu un matí “d'escolta atenta i diàleg obert”. “Va tenir molt interès, va ser ric i dens”, afegeix. 

Abans de compartir la taula, un grup internacional de juniores, que fan el curs preparant els vots perpetus, han obsequiat les religioses amb unes danses. Després, cinc generals que van participar a Roma de l'Assemblea Plenària de la UISG 2022, han compartit amb la resta del grup Anawin la seva experiència. Han parlat dels continguts de la jornada 'Abraçar la vulnerabilitat en el camí sinodal', la metodologia i l'organització. Finalment, les religioses han parlat de l'Assemblea General de l'URC que serà el 23 de juny. 

El proper 18 d'octubre a Barcelona tindrà lloc la següent trobada del grup Anawin. En aquesta, cadascuna convidarà a una altra germana representant d'una altra congregació per a integrar-se i participar en les trobades. Unes jornades en què el grup Anawin busca conèixer la vida religiosa present a Catalunya, ajudar-se mútuament, créixer en comunió i avançar en intercongregacionalitat vers el futur. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.