Vés al contingut
Catalunya Religió
caritas-catalunya
Fotografia: Càritas Catalunya.

Càritas Catalunya Tortosa ha acollit aquest dimecres l'assemblea de Càritas Catalunya, amb la presència de la majoria dels equips directius de les deu Càritas que la configuren. La reunió ha tingut lloc a la seu de Càritas Diocesana de Tortosa, on els assistents han estat rebuts i acollits pel bisbe de Tortosa, Sergi Gordo, qui ha adreçat unes paraules als membres de l’assemblea i ha subratllat la tasca que cal fer per acompanyar els més vulnerables i marginats de la societat.

Gordo també ha presentat breument el Pla Estratègic 2024-2027 de Càritas Diocesana de Tortosa i ha recordat el darrer document que parla de la dignitat humana i que acaba de publicar la Congregació pel Culte Diví 'Dignitas infinita'.

Després ha pres la paraula el bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova, que ha representat a l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella. Vilanova ha recordat als participants en l’assemblea la necessitat de fer bona feina en bé dels més necessitats.

Moment de diàleg, preguntes i dubtes

El president de Càritas Catalunya, Francesc Roig, també ha saludat tots els presents i tot seguit s'ha aprovat l’acta de la darrera reunió. Roig ha fet una informació ben detallada de totes les reunions i activitats que s’han dut a terme en l'àmbit institucional i de relacions amb l’administració pública i altres organismes, un moment per compartir amb els directors, delegats i secretaris generals el dia a dia de Càritas.

Seguint l’ordre del dia s'ha iniciat el procés d’elecció del nou president de Càritas Catalunya, així com la renovació de les vicepresidències de la Comissió Permanent que ara acaben el seu mandat.

En el tema econòmic s'ha presentat el tancament de l’exercici econòmic de l’any 2023, que s'ha explicat als assistents, així com la proposta del pressupost per aquest any 2024 que ha tingut l’assentiment dels presents. Un punt que ha portat al diàleg, així com a preguntes i dubtes per part de l’assemblea, en un tema tan important per dur a terme la tasca caritativa i social de Càritas arreu del territori.

Després, el coordinador d’àmbits ha fet un exhaustiu repàs per tot allò que es duu a terme en els àmbits: social, de comunicació, de les persones, de la gestió i altres. Un ric diàleg i diferents aportacions han completat la informació facilitada i ha permès veure la tasca que es fa des de les Càritas Diocesanes i l’acompanyament de Càritas Catalunya.

Al migdia, amb una breu pregària, s'ha donat per acabada l'assemblea i s'ha compartit un dinar de germanor.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.