Vés al contingut

notícies relacionades

Llegaron de noche porta els assassinats dels jesuïtes a la UCA al cinema

(Laura Mor –CR) Amb aire documental, la pel·lícula Llegaron de noche d’Imanol Uribe s’ha estrenat aquesta setmana al Festival de Màlaga i aquest divendres ho farà en diverses sales del nostre país. El thriller narra la reconstrucció dels assassinats de sis jesuïtes i dues treballadores a la Universitat Centreamericana José Simeón Cañas, la UCA, a San Salvador la matinada del 16 de novembre de 1989. I ho fa a partir de l’única persona que en va ser testimoni: Lucía Barrera.

Testimoni d'una infermera a l'UCI

(Bisbat de Vic) Sara Palmés és infermera a l'Hospital d'Igualada i, com tots els sanitaris, ho dóna tot per atendre als seus pacients, exposant la seva pròpia salut. La Sara explica el seu testimoni viscut des de la fe: "els cuido com si el mateix Jesús estigués connectat a un respirador".  

Pere Borràs: “Llegia l'evangeli i em captivava Jesús, la seva llibertat”

(Jesuïtes) Un voluntariat culpidor, una inquietud creixent per respondre a Jesús, per servir els altres. La universitat, la parella i “la pregunta” que tornava cada vegada. “¿I si entrés en la Companyia de Jesús?” es preguntava Pere Borràs, abans d'entrar a la Companyia de Jesús. Han passat cinquanta anys des d'aquella crida.

"La resposta al patiment és posar-se al costat"

(Jordi Llisterri-CR) David Masobro és d'aquella gent que quan només coneixes de lluny poc més sabries dir que és una persona discreta. Però el dia que discretament fa el pas per explicar alguna de les coses que omplen la seva vida t'adones que és d'aquelles persones que fa el món més suportable. Més humà.

Qui era Isa Solà?

(CR) Qui era Isa Solà, la missionera de Jesús-Maria que va ser assassinada a Haití aquest setembre? Va quedar-se a Haití després del terratrèmol del 2010. Abans havia estat catorze anys a Guinea Equatorial. Però darrera d'aquestes dades biogràfiques hi ha un camí personal d'una dona forta i profunda, amb gran vitalitat i sentit de l'humor, i també amb una especial sensibilitat artística.

"Deu-nos vostra fe valenta, germans màrtirs caputxins"

(Jordi Llisterri -CR) Aquesta és el tornada dels goigs als beats màrtirs de la província de Catalunya i Balears que s'han cantat aquest dissabte al matí a la Catedral de Barcelona mentre es feia la primera veneració de les seves relíquies dipositades en una arqueta. "Deu-nos vostra fe valenta, germans màrtirs caputxins", es cantava per recordar els 26 màrtirs assassinats a Catalunya al principi de la Guerra Civil.

panoràmica

Veure la fe

podcasts