Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El Grup Estable de Treball de Religions (GTER) han fet un comunicat sobre la situació social i política de Catalunya per recordar que “les persones creients són i han de ser promotores i actives a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg”. El GTER agrupa representants oficials de l’Església catòlica, la ortodoxa, els evangèlics, musulmans i jueus a Catalunya.

En el text remarquen que “la solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg” i defensen “la llibertat d’expressió i de pensament de tota persona i comunitat com a dret fonamental”. També són contundents demanant que la violència s’aturi immediatament.

 

DECLARACIÓ DEL GRUP DE TREBALL ESTABLE DE RELIGIONS

Davant d’una setmana marcada per la sentència del Suprem i les reaccions socials viscudes a Catalunya, el Grup de Treball Estable de Religions (GTER), on hi ha les diferents religions presents a Catalunya declarem:

- Que entenem la llibertat d’expressió i de pensament de tota persona i comunitat com a dret fonamental i que sempre ha de ser pacífica.

- Que rebutgem la violència, vingui d’on vingui, i fem una crida a la calma i a la convivència. La violència s’ha d’aturar immediatament.

- La solució al conflicte català passa per la necessitat de transformar la paraula diàleg en accions de diàleg.

- Que advoquem per la democràtica discrepància sense que en surtin perjudicades terceres persones.

- Que totes les persones creients són i han de ser promotores i actives a favor de la Pau, l’entesa i el diàleg.

El GTER està treballant des de fa quinze anys a favor l’entesa, de la convivència i del treball conjunt i consensuat entre les religions. El GTER està format per les comunitats religioses següents: l'Església Catòlica, la Comunitat Evangèlica, l'Església Ortodoxa, la Comunitat Musulmana, la Comunitat Jueva i, a través del Consell Interreligiós, s'integren les altres religions presents a casa nostra.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.