Vés al contingut

La Paraula de Déu diu i ensenya, en el llibre dels Romans (Ro 12, 15), escrit per l’apòstol Pau, “ploreu amb els qui ploren”.

Avui, quan s’ha conegut la sentència del Tribunal Suprem sobre l’anomenat “Procés”, hi ha molta gent al voltant nostre que s’ha entristit en el seu cor. Tal volta, alguns de nosaltres mateixos ens hem entristit. Estic segur que n’hi ha que, oposant-se a tot els que és i significa aquest “procés”, també s’han entristit en el seu interior.

Sense cap tipus de valoració política, el que hem de dir com a Església de Jesucrist a tots i a totes que avui se senten tristos, a tots els que ploren, a tots els que avui ho viuen desconsolats és que: volem plorar amb les vostres llàgrimes, plorem amb els vostres ulls. Perquè creiem que en aquest plor trobarem part del consol que necessitem.

La Paraula de Déu no ens diu que hem de plorar amb els qui ploren, sempre i quan estem d’acord amb ells. Tampoc ens diu que hem de plorar amb els qui ploren, si no hi ha gent que consideren que són mereixedors del seu càstig. Com tampoc ens diu que hem de deixar de plorar perquè hi hagi gent que se n’alegri -perquè creguin que es mereixen el que els ha acabat passant-.

La Paraula de Déu no entra en tantes especulacions -darrere de les quals cadascú por trobar l’excusa perfecta per desentendre’s de l’ensenyament de l’apòstol Pau-. Senzillament ens diu que fem costat als qui ploren perquè en la mútua companyia troben consol.

La Paraula de Déu és clara, concisa i taxativa: ploreu amb els qui ploren.

I els que avui vulguin desdir-se del que diu i ensenya la Paraula de Déu, ells o elles sabran el que fan.

La resta avui estem plorant amb els qui ploren.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.