Vés al contingut

notícies relacionades

bisbes-espanyols-papa

Els bisbes espanyols amb el Papa: “No ens ha estirat les orelles”

CR | "El Papa s'ha interessat en la formació dels sacerdots d'Espanya i això és un privilegi". Els bisbes espanyols han tret ferro de la trobada inusual de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) amb el Papa que ha tingut lloc aquest dimarts al matí al Vaticà. En la roda de premsa posterior a la trobada, els bisbes han explicat que la reunió s'ha centrat en la formació de capellans de les diòcesis, però que el pontífex "no els ha estirat les orelles". 
seminari-teatre-principal

Comèdia negra al seminari de Barcelona

MIQUEL CODOLAR –CR | Canvi de plans. Aquest dimecres no es pot assajar a la sala d’actes del seminari de Barcelona. Els primers a arribar a la porta de l’edifici són el professor, Jaume Peguera, que fa cursos d’interpretació a l’escola d’arts escèniques Scennic, i en Xavier Campmany, de 25 anys que fa el darrer curs al seminari. Han decidit que l’assaig sigui al menjador, al costat d’una filera de taules preparades pel sopar. Van arribant d’altres participants, se saluden entre bromes mentre mouen les taules i seuen en rotllana per explicar-nos per què s’han apuntat a fer teatre al seminari.

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Marc Majà, home pont al bisbat de Solsona

(Laura Mor –CR/Solsona) Des d’aquest curs Marc Majà i Guiu és el nou rector del Seminari de Solsona, vicari general del bisbat i també coordinador de la formació permanent del clergat de la diòcesi. En aquesta entrevista parlem de l’encàrrec que ha rebut del bisbe Xavier Novell, com “una inversió de recursos humans”. A dia d’avui aquest seminari compta amb sis joves que es preparen per a ser capellans. Majà (Miralcamp, 1981) té un tarannà afable i conciliador.

Dia del Seminari, seminaristes cridats a oferir misericòrdia

(CR) Com cada any al voltant del dia de Sant Josep se celebra el dia del Seminari. Aquest any s'ha convocat amb el lema "Enviats a reconciliar”, fent referència a l'Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. La celebració d'aquest cap de setmana és el motiu per promoure diverses activitats per donar a conèixer els centres de formació dels futurs capellans diocesans.

El Patriarca Llatí de Jerusalem rep els seminaristes catalans

(CR) En el pelegrinatge que han fet aquesta darrera setmana a Terra Santa, els seminaristes catalans han estat rebuts en audiència per Sa Beatitud el Patriarca Llatí de Jerusalem, Fouad Twal. En la visita que es va fer dilluns, el Patriarca els va explicar la greu situació que viuen els cristians en aquesta zona. Sota la seva jurisdicció estan els cristians catòlics d'Israel, de Palestina, de Jordània i de Xipre.

panoràmica

Veure la fe