Vés al contingut

notícies relacionades

Bacardit: “El seminari ha de verificar bons candidats des d’un punt de vista humà i psicològic”

(Laura Mor –CR) Quina formació reben els futurs capellans? Segons apunta Salvador Bacardit en aquesta entrevista, el seminari és una “realitat diocesana que sempre preocupa”. Nascut a Barcelona el 1952, és rector del seminari de Barcelona des del curs 2020-2021, delegat per al clergat d’aquesta diòcesi i formador del curs introductori per als nous candidats de tot Catalunya.

Marc Majà, home pont al bisbat de Solsona

(Laura Mor –CR/Solsona) Des d’aquest curs Marc Majà i Guiu és el nou rector del Seminari de Solsona, vicari general del bisbat i també coordinador de la formació permanent del clergat de la diòcesi. En aquesta entrevista parlem de l’encàrrec que ha rebut del bisbe Xavier Novell, com “una inversió de recursos humans”. A dia d’avui aquest seminari compta amb sis joves que es preparen per a ser capellans. Majà (Miralcamp, 1981) té un tarannà afable i conciliador.

Dia del Seminari, seminaristes cridats a oferir misericòrdia

(CR) Com cada any al voltant del dia de Sant Josep se celebra el dia del Seminari. Aquest any s'ha convocat amb el lema "Enviats a reconciliar”, fent referència a l'Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc. La celebració d'aquest cap de setmana és el motiu per promoure diverses activitats per donar a conèixer els centres de formació dels futurs capellans diocesans.

El Patriarca Llatí de Jerusalem rep els seminaristes catalans

(CR) En el pelegrinatge que han fet aquesta darrera setmana a Terra Santa, els seminaristes catalans han estat rebuts en audiència per Sa Beatitud el Patriarca Llatí de Jerusalem, Fouad Twal. En la visita que es va fer dilluns, el Patriarca els va explicar la greu situació que viuen els cristians en aquesta zona. Sota la seva jurisdicció estan els cristians catòlics d'Israel, de Palestina, de Jordània i de Xipre.

Sant Feliu revisa la seva trajectòria per vertebrar noves prioritats

(Bisbat de Sant Feliu) Gairebé un centener de persones es van reunir dissabte a la Casa de l'Església en una matinal de treball, per a la presentació de la síntesi de les respostes recollides al qüestionari de revisió de la vida diocesana, fet públic el passat mes de setembre, coincidint amb el 10è aniversari de la creació de la diòcesi.

Els seminaristes catalans comencen el curs

(Bisbat d'Urgell) Els dies 8, 9 i 10 de setembre ha tingut lloc a l'hostatgeria del Monestir benedictí de Sant Daniel a la ciutat de Girona l'habitual Trobada d'inici de Curs 2014-15 dels seminaristes que aquest curs conviuran al Seminari

panoràmica

Veure la fe