Vés al contingut

notícies relacionades

lestonnac-badalona-ramada

Com es viu el Ramadà a les escoles?

ROGER VILACLARA –CR | La tornada a l’escola després de Setmana Santa enguany també està marcada per la celebració del Ramadà, que acaba aquest dimarts 9 d’abril. A les escoles catalanes hi ha un munt d’alumnes que viuen aquest mes de pregària, dejuni i reflexió intensament.
iftar-joves

Joves musulmans organitzen un iftar benèfic pels habitants de la Franja de Gaza

ISLAMCAT | L'associació de joves musulmans de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Entre Joves, organitza aquest 6 d'abril un iftar benèfic per recollir diners pels habitants de la Franja de Gaza. L'iftar se celebrarà a partir de les 18:15 h a El Depòsit del Rei Martí (C/ Bellesquard, 14) a Barcelona.

ramada-2024

La comunitat musulmana comença el Ramadà

OAR | La majoria de comunitats musulmanes de Catalunya comencen, segons l'observació de la Lluna, aquest dilluns el Ramadà, el mes de dejuni per l'islam. Hi ha una part de la comunitat musulmana que el començarà el 12 de març.

musulmans aid al-fitr

Zakat al-Fitr, l'almoina per assegurar que tothom pugui celebrar la fi del Ramadà

AINA ARGUETA –CR | "L'objectiu del Zakat al-Fitr és que a ningú li falti res per celebrar la festa de fi del Ramadà en condicions". El president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Mohamed El Ghaidouni, parla de la importància de l'almoina obligatòria que aporten totes les persones que celebren el Ramadà.

musulmans-ramada-2023

Comença el Ramadà, una festa oberta a tota la ciutadania

OAR | La comunitat musulmana de tot el món comença el mes del Ramadà aquest dijous. Un mes de dejuni i recolliment complint amb el quart pilar de l'islam i que acabarà el 21 o 22 d'abril. Durant aquests trenta dies aproximadament, les comunitats musulmanes conviden tots els veïns a compartir la celebració, especialment els iftârs, els moments en què la comunitat trenca el dejuni quan es pon el sol.

L’iftar és molt més que un àpat calòric

(Miquel Codolar –CR) Exultant. Així estava aquest dimarts al vespre el president del centre cultural islàmic Al-Tauba de Cornellà de Llobregat, Larbi Cherki Zair. Estava a la porta de la mesquita, saludant els qui anaven arribant. Dos anys després ha pogut tornar a convidar algunes personalitats per celebrar l’iftar, l’àpat comunitari amb el qual els musulmans trenquen el dejuni diari.

Comença el ramadà

(Lucía Montobbio –CR) Aquest dissabte comença una de les festivitats més importants per a la comunitat musulmana: el ramadà. Enguany, cau a la primavera. La festa convida a prendre cura de la dimensió espiritual de la persona. Durant el ramadà, la comunitat musulmana continua resant cinc vegades al dia (salat), com fa durant tot l’any. Tanmateix, hi afegeixen una altra pregària optativa a la nit (tarâwih) en què es llegeix una mica de l’Alcorà fins a completar-lo.

panoràmica

Veure la fe