Vés al contingut

notícies relacionades

Mohamed el Ghaidouni: “Quan parlem de l’islam, parlem de pau”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Fa dues setmanes que va començar el ramadà, i la Direcció General d'Afers Religiosos ha entrevistat en el seu darrer butlletí el president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), Mohamed el Ghaidouni

Un únic Ramadà per a moltes tendències de l’Islam

(David Casals – CR) Aquest dissabte al vespre es va iniciar el Ramadà, i diumenge ha estat el primer dia de dejuni pels musulmans. Comença així el període de l’any més sagrat per als aproximadament 300.000 musulmans catalans. Segons explica en declaracions a CatalunyaReligió l’imam barceloní Hamza Sani, aquest mes va més enllà que limitar-se a no menjar i no beure entre la sortida (El Fajr) i la posta de sol (El Maghrib).

Els musulmans celebren el final del Ramadà a les mesquites i espais públics de Catalunya

(ACN) "Les comunitats musulmanes de Catalunya han celebrat aquest diumenge el final del Ramadà amb una pregària matinal comunitària". Així ho explica un article publicat aquest dilluns al diari ARA. "Vestits amb les seves millors gales, els musulmans han demanat perdó pels seus pecats en una celebració que segons la tradició acaba amb una abraçada als éssers estimats i amb l'oblit dels malentesos". Llegir la resta, aquí.

Ramadà compartit amb els veïns del Raval

(David Casals - CR) Les quatre comunitats musulmanes del barri del Raval han institucionalitzat tota una tradició al barri que cada mes del Ramadà hi hagi un trencament del dejuni al carrer on puguin participar autoritats, comunitats d’altres religions del barri, veïns, i curiosos.

Ramadà: “La privació impulsa a sentir el patiment dels altres”

(David Casals – CR) El Ramadà, el mes més sagrat pel musulmans i un dels cinc pilars de l’Islam, comença aquest divendres al vespre. Es tracta d’un període marcat pel dejuni tan de menjar com de beguda des de l’alba fins a la posta de sol que enguany se celebra en ple estiu, i per això el període de dejuni és més llarg, unes 17 hores, i també més difícil, per les altes temperatures.

panoràmica

Veure la fe