Vés al contingut

notícies relacionades

processo-pluja-barcelona

Barcelona es prepara per a una processó per “cridar al do de la pluja”

ANNA GUIMERÀ –CR | La situació de sequera que viu Catalunya és greu, per això l’Arxiconfraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, el Consell General de Germandats i Confraries de l’Arquebisbat de Barcelona i l’Església Arxidiocesana de Barcelona han organitzat una processó per la pluja el pròxim dissabte 9 de març. Està clar que no és la primera processó que es fa recentment a Catalunya per demanar que plogui, però dins de l’Arquebisbat de Barcelona feina temps que no hi havia aquesta iniciativa.
bisbes-parlen-pregària

Els bisbes parlen de la pregària

GIEC | En el marc de la preparació del Jubileu 2025, després de l’any dedicat a la reflexió sobre els documents i a l’estudi dels fruits del Concili Vaticà II, el 2024 és l’Any de la pregària, seguint la proposta del papa Francesc.

Santuari MdD dels Torrents

Bisbe Conesa pregant per la pluja: “No acudim a Déu perquè faci un acte de màgia”

VÍCTOR RODRÍGUEZ –L'ESPUNYOLA / CR | Aquest diumenge s’ha fet la missa i la processó per demanar la pluja a l’església de la Mare de Déu dels Torrents, a l'Espunyola, presidida pel bisbe de Solsona, Francesc Conesa. El bisbe de Solsona va acollir la invitació dels feligresos de la Parròquia de Correà, al Berguedà.  Hi han assistit unes 250 persones (i diversos mitjans de comunicació) amb els veïns del poble encapçalats per l'alcalde.

panta

Pregar per la pluja

Josep Gordi –CR | Segur que en algun moment hem sentit o llegit: "L’aigua és vida!". Certament, sense aquest element no poden créixer les plantes i, sense aquestes, no viuen la resta d’espècies. Per tant, quan no hi ha aigua, la vida quasi desapareix. Apareix el desert, on predominen les roques, la sorra i el vent. Ara bé, l’aigua també és un element simbòlic. Per moltes tradicions espirituals té un valor purificador i a vegades guaridor.

Catalunya celebrarà l'amistat amb Taizé el mes de maig

(SIJ/Taizé-Catalunya 2015) Les delegacions diocesanes de pastoral juvenil, i diferents grup de persones properes a la comunitat de Taizé, es volen unir als actes commemoratius que organitza la comunitat ecumènica de Taizé al llarg de l’any 2015 amb motiu del centenari del naixement del germà Roger i del 75è aniversari de la seva arribada al poblet de Taizé (França) l’agost de 1940.

Veure la fe