Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Laura Mor –CR/Reus) Treballen per predicar l'evangeli i per facilitar el camí de fe a d'altres persones. Són les Missioneres Claretianes i a Catalunya tenen tres comunitats: Tremp, Barcelona i Reus. En aquesta darrera ciutat han commemorat els 150 anys de presència. La comunitat, a més d'oferir-se com a casa d'espiritualitat, també compta amb un museu dedicat a la fundadora, Maria Antònia París, i la cripta on està enterrada.

En aquesta entrevista en vídeo la superiora de la comunitat, Consol Ferrús, explica el tarannà missioner i evangelitzador de les claretianes: “És una bona missió perquè ens obliga a una fidelitat i a una coherència de vida, que és l'únic que podem oferir”. Per a la fundadora, el viatge que va emprendre cap a Cuba li va deixar una vivència de “Déu pare” i de “Jesús amic i evangelitzador”, diu Ferrús.

Avui a Reus són set germanes. La germana Ángela Martínez descriu les tasques pastorals que assumeixen. Actuen en diverses parròquies de la ciutat i també s'encarreguen de fer acompanyament espiritual: “Si hi ha persones que vulguin ser acompanyades, també hi ha germanes que poden fer-ho”, indica.

Ferrús recorda en aquest altre vídeo els orígens històrics de la fundació. París, nascuda a el 1813 a Vallmoll, va sentir de ben jove la necessitat de dedicar la seva vida a Jesús. La intuïció per l'evangelització la va compartir amb Antoni Maria Claret, fundador dels claretians i amb qui va fundar les Religioses de Maria Immaculada, la seva congregació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.