Vés al contingut

notícies relacionades

La Pasqua ortodoxa uneix el poble rus i ucraïnès a Catalunya

(CR) Una setmana després que l’Església Catòlica hagi celebrat la Resurrecció del Crist, aquest diumenge ho han fet les esglésies ortodoxes. D’aquesta manera, les més de 57 comunitats repartides arreu de Catalunya han viscut la Pasqua seguint els seus propis oficis i tradicions.

Els bisbes parlen de la Pasqua

(GIEC) Els bisbes de Catalunya centren els seus escrits dominicals a parlar dels missioners de la misericòrdia, del pas de Tomàs del dubte a la fe, d’estimar allò que és de dalt, de la pau de Crist, de recuperar el diumenge, de l’educació dels fills, de la declaració de la renda, de l’aclamació ‘Crist ha ressuscitat’, de la missió dels laics i de refer l’esperança.

La Pau centra el pregó de Pasqua de Blanquerna

(CR) Pau. Aquest ha estat el missatge del pregó de Pasqua de la Fundació Blanquerna. El pregó d’aquest any l’ha pronunciat el delegat del Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs, coincidint amb els 500 anys de la conversió de Sant Ignasi. Un pregó que ha enllaçat l’Any Ignasià i l’espiritualitat ignasiana amb la recerca de la pau i el context social i emocional que ens ha portat la Covid.

El Papa demana Urbi et Orbi fer societats “acollidores per a tothom”

(CR/Vatican News) Dirigint-se a tot el món en el tradicional missatge de Pasqua, el papa Francesc ha recordat aquest diumenge no només la guerra a Ucraïna, sinó tots els països turmentats per llargs conflictes i violència, i posats a prova amb greus tensions socials i dramàtiques crisis humanitàries.

Refugiades ucraïneses a Poblet: “Hem sortit de l’infern”. Bona Pasqua!

(Laura Mor/Roger Vilaclara –CR) Segons l’ACNUR ja són 4,6 milions els refugiats ucraïnesos que han fugit a d’altres països des que va esclatar la guerra el 24 de febrer. A Catalunya moltes comunitats religioses s’han mobilitzat per fer possible una primera resposta. És el cas del monestir de Poblet que, des de fa quatre setmanes, acull una vintena de persones, la majoria dones i infants.

Què és la Péssah?

(Lucía Montobbio –CR) La Péssah és el nom de la Pasqua Jueva. Se celebra el mes de Nissan, el primer des de l’any per la comunitat jueva, que es correspon amb el mes de març o abril. Enguany la festa comença el 16 d’abril i acaba el 23 d’abril. Durant aquests vuit dies es recorda, principalment, l’alliberament del poble hebreu d’Egipte, guiats per Moisès. És per això que també es coneix amb el nom de “festa de la llibertat”. D’igual manera, es commemora l’inici de la primavera i la protecció del poble jueu davant la desena plaga.

Torna la Setmana Santa al carrer i a Catalunya Religió

(CR) Torna la presencialitat a les celebracions de Setmana Santa. Després de dos anys d’anul·lacions i canvis en les festes tradicionals de Setmana Santa a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany els actes tornen al carrer. Un any més, a Catalunya Religió recollim la informació d’aquests actes a Catalunya: les representacions de la passió, les processons i les pasqües. 

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe