Vés al contingut
Catalunya Religió
Vatican News

Per saber-ne més

CR La Santa Seu ha difós les primeres imatges del cos de Benet XVI exposat a la capella del monestir Mater Ecclesiae on va morir dissabte. Les despulles estan allà en una vetlla privada fins dilluns a les 9 del matí quan s'obrirà la capella ardent a la basílica de Sant Pere. Durant tres dies, fins el funeral de dijous, els fidels podran pregar davant del cos del papa emèrit. Les imatge mostren Benet XVI al costat d'un pessebre i l’arbre de Nadal i revestit amb vestidures vermelles i els signes episcopals.

L'Oficina de Premsa de la Santa Seu també ha difós alguns detalls del mort de Benet XVI. El papa Francesc va ser el primer a visitar el difunt immediatament després d'haver estat avisat pel secretari privat de l’emèrit, Georg Gänswein. El portaveu del Vaticà ha dit que “expliquen els qui el van assistir en els últims minuts de la seva vida, que va morir amb molta serenor.

Durant la celebracions litúrgiques de cap d’Any el papa Francesc ha fet breus referències a seu antecessor. Aquest diumenge al mati, Francesc ha iniciat l'Angelus de la plaça de Sant Pere, dient que “en aquestes hores invoquem la seva intercessió especialment pel papa emèrit Benet XVI, que ahir al matí va abandonar aquest món. Tots ens unim, amb un sol cor i una sola ànima, per donar gràcies a Déu pel do d'aquest fidel servidor de l'Evangeli i de l'Església”. Disssabte al vespre també el va tenir present en el Te Deum i el va definir com "un regal per a l'Església i per al món".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.