Vés al contingut

Per primer cop en la història del protestantisme català els representants (en plural) oficials de l’Església Evangèlica han estat convidats a la presa de possessió del nou Arquebisbe de Barcelona. Val a dir que, fins ara, tampoc mai hem estat convidats oficialment a la presa de possessió de cap altre Bisbe.

Per aquesta raó cal posar en valor aquest fet.

Segurament aquest canvi es deu al Cardenal Lluís Maria Sistach, i al seu equip de col·laboradors, que han donat suport durant els darrers dotze anys a la tasca que, des d’abans del seu nomenament, ja havia iniciat el Grup de Treball Estable de les Religions (GTER).

El nou Arquebisbe de la ciutat ha sabut recollir aquest llegat i ha fet un esment explícit a la tasca del GTER.

També cal posar-ho en valor.

Deixant a banda l’expressió litúrgica que li és pròpia a l’Església Catòlica, cal destacar que les primeres paraules, en la seva homilia, del nou Arquebisbe de Barcelona han estat per parlar de Jesucrist.

Ha parlat de Jesús i ha dit que Jesús ha de ser anunciat.

Dues bones notícies amb les que coincidim plenament.

També ha dit que ha vingut “amb el cor obert i les orelles alerta”, tota una declaració de principis que també cal posar en valor.

Si amb el Cardenal Lluís Maria Sistach, i el seu equip de col·laboradors, la relació entre l’Església Catòlica i l’Església Protestant s’ha normalitzat, de forma coral, mitjançant el GTER al nou Arquebisbe de Barcelona encara li queda una assignatura pendent: normalitzar les relacions bilaterals entre l’Església Catòlica i l’Església Protestant.

Tot un repte per ambdues parts.

Per part de l’Església Protestant s’han establert els fonaments d’aquesta relació: s’ha acceptat la invitació oficial i, a l’hora de saludar personalment al nou Arquebisbe Mons. Juan José Omella i Omella, se l’ha rebut amb aquestes sinceres paraules: “En nom de l’Església Protestant, benvingut a Barcelona”.

Tota una declaració de principis que, n’estem segurs, no caurà en sac trencat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.