Vés al contingut

notícies relacionades

tutopia llibre

Escoles FEDAC: "L'objectiu de TUtopia és que l'educació sigui plena"

GLÒRIA BARRETE -CR | "TUtopia és una narrativa, un llibre, una idea, una proposta, una necessitat". Aquesta és la resposta immediata del director general de les escoles FEDAC - Fundació Dominiques de l'Anunciata Pare Coll- Modest Jou a la pregunta sobre què és TUtopia. Un concepte, una paraula, que fa temps que les escoles FEDAC usen en el seu dia a dia i que aquest dimecres s'ha presentat en format llibre a l'FNAC de l'Illa Diagonal de Barcelona.

escola-cristiana-informe-isa

“L'Informe PISA no serveix per avaluar el perfil de persona integral que volem com a país”

ROGER VILACLARA –CR | L'informe PISA ha marcat l'actualitat educativa de la darrera setmana. Hi ha hagut molta polèmica i s'ha qüestionat la metodologia educativa, la inclusió escolar i també la professionalitat dels educadors. Amb el temps tot es veu més clar i les reflexions es fan amb més perspectiva. Una setmana després de la publicació de l'informe en parlem amb tres representants de diferents xarxes de l'Escola Cristiana de Catalunya.

“Les escoles cristianes hem d’aconseguir treballar en xarxa”

(CR) ‘Cuidem l’educació del jo al nosaltres’ és l’eix temàtic amb què s’ha convocat aquesta setmana equips directius i representants de diverses institucions educatives cristianes de Catalunya i Illes Balears. L’acte s’ha celebrat dimarts a la cúpula del Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, i l’ha impulsat Editorial Cruïlla per parlar sobre educació emocional.

En defensa de la Llei d’Educació de Catalunya

(Modest Jou –FEDAC) En el marc de períodes electorals i postelectorals, obert el període de preinscripcions es fa difícil parlar de l’educació, sembla que qualsevol opinió hagi d’estar tenyida per alguna intencionalitat per alguna de les parts.

L'escola concertada, amb l'aigua al coll?

(Glòria Barrete –CR) El confinament ha paralitzat moltes coses que semblaven inamobibles i impossibles. Una d'elles, que l'escola es fes a distància i a casa. I s'ha fet durant més de dos mesos, però no sense complexitats, equilibris impossibles i el clàssic debat del pagament de quotes de les escoles concertades. Per què he de pagar la quota mensual si el meu fill no va a l'escola? La pregunta s'estenia com la pòlvora en moltes institucions educatives concertades, provocant en molts casos un seriós problema econòmic. Per què, quina és la situació de l'escola concertada?

Deu anys del somni de FEDAC, el somni d’educar

(Jordi Llisterri -CR) Les 24 escoles de les Dominiques de l’Anunciata del Pare Coll fa deu anys que treballen juntes sota el paraigua de la fundació FEDAC. Aquest treball té continuïtat i futur seguint un somni. Així ho resumia el testimoni d’un professor: “El somni que neix dins teu: per crear un món millor creu en aquest somni”. Un somni per educar que és el punt de partida de qualsevol projecte educatiu i pastoral.

"L'#avuixdemà ha de ser el denominador comú de projectes vinculats a l'entorn local"

(Glòria Barrete –CR) 12 de setembre, primer dia d'escola i jornada esperada per a molts. Milers de famílies aquest matí agafaran motxilles, bates, llibres i bolígrafs i s'encaminaran a les escoles dels seus fills i filles, nebots o néts. Però no serà el primer dia de feina per al professorat. Porten ja jornades preparant l'inici d'escola. Alguns ultimen programacions, preparen presentacions del lema del curs i també aquests darrers dies reben algunes formacions sobre educació i innovació, treball cooperatiu, creativitat a l'aula o educació emocional.

FEDAC: "Tots hem de reflexionar sobre el caràcter de les nostres escoles"

(Glòria Barrete –CR/Manresa) Caràcter, tret indicador de la natura essencial d’una persona o d’una cosa pel qual és possible de reconèixer-la o diferenciar-la de les altres. Aquesta és la definició de diccionari del terme caràcter i després d'algunes sessions congressuals de la Fundació Educativa Dominiques del Pare Coll -FEDAC- queda corroborat que les vint-i-quatre escoles de la fundació en tenen, de caràcter.

Veure la fe

podcasts