Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

Del 10 al 14 de maig l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, acompanyat d’un grup de persones de l’arxidiòcesi, ha estat a la República Democràtica del Congo per a conèixer la tasca de la missionera diocesana Isabel Correig, concretament un nou projecte que està impulsant d’atenció sanitària a pacients indigents de l’Hospital Mama-Yemo de Kinshasa. El grup ha estat format per Ana González, delegada diocesana de Missions; Santi Grimau, cap del Departament de Mitjans de Comunicació; i Claustre Anglès, de la parròquia de Sant Pau de Tarragona que a través del servei Finestra al món col·laboren estretament amb aquesta missió.

La ciutat de Kinshasa té al voltant de deu hospitals públics però només l’Hospital General de Kinshasa Referència (HGRK) té un servei d’allotjament de pacients indigents. Aquest servei està organitzat per la Congregació Missionera de les Germanes de la Immaculada Concepció de Maria (ICM) però, segons Correig, no rep cap subsidi de l’estat ni de l’ajuntament; funciona bàsicament amb donacions de persones de bona voluntat.

Un equip de l’associació Ekolo ya Bondeko visita regularment els pacients ingressats en aquest servei, on la taxa de mortalitat és d’un mort per setmana, per a reconfortar-los i fer-los sortir del seu aïllament, a fi d’assolir el retorn a la vida social. L’objectiu d’aquest projecte és poder pagar les despeses mèdiques (procediments mèdics, de laboratori, radiologia i cirurgia) d’una seixantena de pacients indigents i proporcionar-los medicaments.

Ekolo ya Bondeko és una associació de fidels aprovada per la Santa Seu fundada per Isabel Correig juntament amb el religiós Philippe Nkiere, bisbe emèrit de la diòcesi de Inongo, amb l’objectiu de col·laborar en la construcció d’una societat on imperi la fraternitat, nucli de la fe cristiana, sent propers especialment a les persones marginades.

Aquí podeu escoltar una entrevista sobre aquesta visita.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.