Vés al contingut

notícies relacionades

Greccio

Entrem enguany dins el pessebre. Bon Nadal!

CR | Aquest any ens felicita el Nadal el religiós caputxí fra Valentí Serra de Manresa. Cada Nadal demanem a un personatge de l’any una Lletra de Nadal per als lectors. Enguany, i amb motiu dels 800 anys del primer pessebre a càrrec de sant Francesc d'Assís, hem volgut endinsar-nos dins el pessebre. Bon Nadal a tots els lectors i amics de Catalunya Religió!
Nadal 2022

Per un món més fratern. Bon Nadal!

CR | Aquest any ens felicita el Nadal la nova abadessa de la comunitat cistercenca del monestir Santa Maria de Valldonzella, Maria Àngels Cornellà.

Bon Nadal! Consolats per Déu, portem consol als altres

(CR) “De la mateixa manera que en el Nadal som consolats per Déu, nosaltres hem de portar consol als altres. No es pot quedar només en paraules, hem de viure més solidàriament la fraternitat i bastir un món més just”. Són paraules de la felicitació de Nadal que aquest any hem encomanat a l’abat emèrit de Montserrat, Josep Maria Soler. Soler ha sigut l’abat de Montserrat durant vint- i-un anys.

Bon Nadal! Arriba la presència humana, feble, divina

(CR) “No és una qüestió menor com encarem aquest trasbals. Una cosa és certa. Hem descobert que som vulnerables, tots, i des de que venim al món. Necessitem dels altres i els altres, de tu i de mi. L’individualisme, el comportament egoista, de cercle tancat, queden desautoritzats”. És la reflexió que proposa la germana Carmelita de la Caritat Vedruna, Teresa Llach, a qui hem encarregat la felicitació de Nadal d’aquest any, especialment marcat per la pandèmia.

Contemplar l’infant que neix en el pessebre. Bon Nadal!

(CR) “L’esforç de contemplar l’infant Jesús que neix en el pessebre del nostre cor”. Aquesta és la proposta que ens fan des d’una de les grans institucions educatives del país. Coincidint amb els 300 anys de mort de Sant Joan de La Salle hem demanat al visitador de la Salle a Catalunya, Josep Canal, la felicitació de Nadal d’aquest any. Amb aquesta mirada als infants desitgem Bon Nadal a tots els lectors i amics de Catalunya Religió!

Bon Nadal! L'esperança entre els preferits de Déu

(CR) La teresiana Viqui Molins és una de les persones que visualitza el compromís silenciós de tantes persones de vida religiosa amb els qui han quedat als marges. També mostra la seva implicació amb els qui pateixen injustament la situació que viu el nostre país. L'impuls a l’Hospital de Campanya de la Parròquia de Santa de Barcelona s'explica per la coherència d'una trajectòria acompanyant i donant la veu als exclosos de la societat. Aquest any hem demanat a M.

Bon Nadal! La dignitat de fills i filles de Déu

(CR) Emili Turú és un dels religiosos catalans universals. Durant setze anys ha estat Superior General dels Germans Maristes. Coincindint amb el relleu en aquesta responsabilitat internacional li hem demanat aquest any la felicitació de Nadal per als amics i lectors de Catalunya Religió. Fidel al carisma marista, se centra en la dignitat de tots els fills i filles de Déu, dels més petits.

Una festa essencialment cristiana: Bon Nadal!

Aquest any, el Nadal més ecumènic. Coincidint amb els 500 anys de la reforma de Luter, hem demanat que la felicitació de Nadal de CatalunyaReligió.cat us la fes arribar un pastor protestant del Consell Evangèlic de Catalunya. Josep Monells és un dels referents d'aquesta comunitat i impulsor de diverses comunitats protestants a Catalunya i promotor del diàleg entre les tradicions cristianes.

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC