Vés al contingut

notícies relacionades

hospital-campanya-informe

L'Església presenta els resultats de l'enquesta sinodal a 500 persones en situació de pobresa

LUCÍA MONTOBBIO –CR | ‘Fer teologia des de les perifèries existencials’ és el projecte del Dicasteri Vaticà pel Servei del Desenvolupament Humà Integral que ha donat veu a 508 persones en situació de pobresa de més de 40 ciutats del món. Per primera vegada, s’ha presentat aquest divendres a la parròquia de Santa Anna de Barcelona en el marc de la ‘Trobada Esglésies Hospital de Campanya’ que s’ha celebrat de l’11 al 14 d’octubre. Del procés d’investigació, el repte principal que n'ha sortit és la renovació eclesial i teològica.
tribuna-joan-carrera-cr-gran

L'arquebisbe de Lima diu que l'acollida dels hospitals de campanya anticipa el futur de l'Església

ANIMASET | L’arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, ha defensat aquest dijous que l’acollida que es dona als hospitals de campanya que han aparegut a diversos indrets del món “estan anunciant com serà el futur” de l’església. Ho ha dit en la tercera edició de la Tribuna Joan Carrera, una iniciativa del Grup Sant Jordi de Defensa i Promoció dels Drets Humans i El Punt Avui, amb el suport de vint entitats.
arquebisbe-lima

L'arquebisbe de Lima parlarà sobre els hospitals de campanya a la Tribuna Joan Carrera

CR | L'arquebisbe de Lima, Carlos Castillo, serà el convidat de la tercera edició del col·loqui 'Tribuna Joan Carrera'. El religiós parlarà sobre el 'Present i futur d'una Església com a Hospital de Campanya'. Catalunya Religió és una de les entitats convocants d'aquesta conferència que tindrà lloc el 13 d'octubre. Aquest cop, serà en un format de sopar al claustre de la parròquia de Santa Anna de Barcelona. 

Continuen els obstacles i limitacions per acompanyar les persones internes al CIE

(Fundació Migra Studium) Durant vuit mesos el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona ha tingut persones privades de llibertat sense permetre les visites, ni de familiars ni d'ONG. Per aquest motiu, el Grup de visites al CIE de la Fundació Migra Studium (Servei Jesuïta a Migrants) convoca un any més una vetlla de pregària davant del centre d'internament.

La Jornada Sant Jordi defensa la fe adulta de qui accepta la fragilitat i es deixa tocar

(CR/Grup Sant Jordi) “Quina vida ens podem permetre perdre?” Aquesta és una de les preguntes que la teòloga protestant francesa Marion Muller-Colard ha formulat aquest dissabte en la XVI Jornada Sant Jordi a Barcelona. Ha assenyalat que l’Església ha de superar “la por a desaparèixer com a institució” per poder afrontar de forma decidida temes clau de la societat contemporània, com són la crisi socioambiental i la violència sexual.

Mans Unides i l’Hospital de Campanya s’alien per multiplicar la solidaritat

(CR) Mans Unides i l’Hospital de Campanya de Santa Anna organitzen un concert benèfic el proper 1 de juliol a les 20:00h. L’acte se celebrarà al pati de l’església barcelonina de Santa Anna i anirà a càrrec del duo de guitarra Rubio & Franch que combinen interpretacions plenes de vitalitat amb altres peces de delicada sensibilitat musical.

Entre Gràcia i el Raval: diàleg entre comunitats per a l’acció social 

(Xavier Memba –CR) Aquest divendres 18 a les set del vespre tindrà lloc una trobada singular entre dues entitats cristianes que treballen des del cor de la ciutat de Barcelona per a la integració social de les persones excloses i en situació de pobresa. ‘Compartint experiències des del compromís” és el títol d’aquesta Taula de Diàleg entre catòlics i evangèlics.

panoràmica

Veure la fe

podcasts