Vés al contingut

notícies relacionades

ateneu-sant-pacia

L'Ateneu Universitari Sant Pacià oferirà un nou grau en litúrgia

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF), integrat en l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), oferirà, a partir del mes d’octubre, un baccalaureatus (Grau) en Litúrgia i es convertirà així en l’única institució acadèmica del món –juntament amb el Pontifici Institut Litúrgic de Roma- en la qual es pot cursar un títol en Litúrgia. Aquests títols, patrocinats per la Santa Seu i amb validesa civil, estan reconeguts pel sistema universitari de l’Estat espanyol. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, ateses les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

50 anys de la primera concelebració a Catalunya, un dels grans fruits del Concili

(Josep Miquel Bausset) En ple Concili, i en fase experimental, va ser encomanada la primera concelebració al monestir de Montserrat, juntament amb altres cinc monestirs més, i a una comunitat de dominics. Així, a Montserrat, l’11 de juliol de 1964, solemnitat de Sant Benet, es va obrir el període d’experimentació de les concelebracions, abans que fossin establertes per a tota l’Església Llatina, el Dijous Sant de 1965.

Montserrat proposa unes trobades per a treballar música i litúrgia

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat se celebraran enguany durant les setmanes del 28 de juliol al 2 d’agost, del 4 al 9 d’agost, i del 18 al 23 d’agost. Seran una nova ocasió per viure uns dies de treball musical i litúrgic.

L'homenatge a Pere Tena glossa el seu magisteri i ministeri litúrgic

(GIEC) Aquest dimecres ha tingut lloc, a l’Aula Magna de la Facultat de Teologia de Catalunya, en l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona, l’acte acadèmic en memòria del doctor Pere Tena i Garriga (1928-2014), bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, traspassat el proppassat 10 de febrer als 85 anys d’edat.

panoràmica

Veure la fe