Vés al contingut

notícies relacionades

valladolid-aurelio-garcia

El professor de litúrgia Aurelio García guanya el Memorial Pere Tena

CPL | Monsenyor Aurelio García és el nou guanyador del Memorial Pere Tena de Pastoral Litúrgica. El Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (CPL) li ha concedit la desena edició d'aquest guardó "per la seva gran i diversa trajectòria en el camp de la litúrgia".
ateneu-sant-pacia

L'Ateneu Universitari Sant Pacià oferirà un nou grau en litúrgia

ATENEU UNIVERSITARI SANT PACIÀ | L'Institut de Litúrgia ad instar facultatis (ILF), integrat en l'Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), oferirà, a partir del mes d’octubre, un baccalaureatus (Grau) en Litúrgia i es convertirà així en l’única institució acadèmica del món –juntament amb el Pontifici Institut Litúrgic de Roma- en la qual es pot cursar un títol en Litúrgia. Aquests títols, patrocinats per la Santa Seu i amb validesa civil, estan reconeguts pel sistema universitari de l’Estat espanyol. El nou baccalaureatus permet posar les bases de l’estudi científic de la Litúrgia, ateses les seves tres dimensions fonamentals: bíblica, teològica i sacramental.

50 anys de la primera concelebració a Catalunya, un dels grans fruits del Concili

(Josep Miquel Bausset) En ple Concili, i en fase experimental, va ser encomanada la primera concelebració al monestir de Montserrat, juntament amb altres cinc monestirs més, i a una comunitat de dominics. Així, a Montserrat, l’11 de juliol de 1964, solemnitat de Sant Benet, es va obrir el període d’experimentació de les concelebracions, abans que fossin establertes per a tota l’Església Llatina, el Dijous Sant de 1965.

Montserrat proposa unes trobades per a treballar música i litúrgia

(Abadia de Montserrat) Les Trobades d’Animadors de Cant per a la Litúrgia de Montserrat se celebraran enguany durant les setmanes del 28 de juliol al 2 d’agost, del 4 al 9 d’agost, i del 18 al 23 d’agost. Seran una nova ocasió per viure uns dies de treball musical i litúrgic.

panoràmica

Veure la fe