Vés al contingut
Catalunya Religió
ateneu
Fotografia: Ateneu Universitari Sant Pacià.

Bisbat de Girona A partir del curs vinent, l'Institut de Litúrgia de Barcelona, de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, impartirà un nou batxillerat en litúrgia. El període de matriculació es va iniciar el 3 de juliol i durarà fins al 25 de setembre.

El vicepresident de l'Institut de Litúrgia de Barcelona, el professor de Litúrgia de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona Jordi Font, explica que la litúrgia és tot allò que afecta la part celebrativa de l'Església. Font, en el full parroquial del bisbat de Girona, parla de les cerimònies dels sagraments i l'aspecte ritual de les eucaristies. En les classes, diu Font, més que explicar com es fan aquests rituals, s'explicarà com perquè es fan.

"La litúrgia és molt pràctica, no és filosòfica ni és pensament"

Sobre la complexitat dels estudis, Jordi Font explica que els professors cuiden molt l'aspecte didàctic: "Es comença per un nivell senzill". "Cal tenir present que la litúrgia és una cosa molt pràctica, no és filosòfica ni és pensament", diu.

En aquesta formació, els estudiants es trobaran temes relacionats amb la Bíblia i la litúrgia en el primer curs. El segon any es parlarà de la història i la teologia i en el tercer any el curs se centrarà en "l'art de celebrar".

En aquest sentit, Font assegura que "cal una formació per gaudir més del que celebrem". "Quan una persona et descobreix allò que celebrem quedem meravellats i entrem d'una altra manera a la missa i a l'any litúrgic", afegeix.

Un reconeixement canònic i civil

Els estudis poden interessar a un perfil ampli de persones. Amb tot, Font subratlla que hi ha persones que necessiten "un cert reciclatge". Parla de gent que es va formar fa molt de temps i que necessiten "posar-se al dia". També es destina el curs a aquells qui simplement els interessa perquè la temàtica els agrada o els qui volen fer cursos superiors de llicenciatura.

Font recorda que el batxillerat en litúrgia té reconeixement canònic i civil. "Pensem que són tres cursos: és molt més ràpid que estudiar-ne cinc, com demana la diplomatura en Ciències Religioses de l’ISCRG", conclou.

Les classes es faran els dimarts i els dijous de 6 de la tarda a 9 del vespre. També hi haurà tutories en línia. La matrícula costa 900 euros per any acadèmic amb la possibilitat de sol·licitar una beca.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.