Vés al contingut

notícies relacionades

Observatori Blanquerna: “A l’Església encara es desconfia del concepte de lideratge”

(Glòria Barrete –CR) Lideratge. Aptitud d’una persona o un grup per dirigir altres persones o grups i exercir-hi influència. Aquesta és la definició d’un concepte que, si bé en àmbits socials com el polític o l’empresarial estan molt en auge i es treballen, en l’àmbit eclesial sembla que encara es mira amb recel. No cal el lideratge a l’Església? Ser líder és contrari a escoltar, delegar o promoure altres persones?

L’home orquestra: un lideratge eclesial obsolet

(Laura Mor –CR) A la diòcesi de Solsona fa quatre anys que van detectar una llacuna en la formació dels sacerdots. Una bona part, amb un perfil de sortida del seminari molt limitat a l’àmbit litúrgic i teològic. Però no sempre amb habilitats socials i de lideratge parroquial. Inspirats en un model francès, han obert una línia de capacitació en aquest camp per iniciar tot un canvi cultural.

Els líders han vingut a servir, no a ser servits

(Paris Grau –CR) Què és liderar? Quines són les qualitats d’un líder? Qui és líder? Vivim uns moments on aquestes preguntes tenen més sentit que mai. La política, els moviments socials, les empreses o la mateixa Església, es veuen interpelats per aquestes preguntes. En ocasions, aquelles persones a les quals se’ls ha atorgat el rol de liderar, no lideren o no en saben; en d’altres ocasions, no hi ha líders. Però, a la vegada, es dóna el fenomen dels hiperlideratges, aquells líders que volen assimilar-se a un superheroi democràtic.

Com és un bon líder pastoral?

(Laura Mor –CR/Terrassa) Escolta amb atenció, detecta necessitats i acompanya amb actitud de servei. Són trets bàsics d'un bon líder. ESADE, l'escola de negocis dels jesuïtes, i la Cova de Manresa han llançat una proposta al conjunt de diòcesis amb seu a Catalunya per formar en lideratge els rectors de les parròquies. I el bisbat de Terrassa és el primer que s'hi ha sumat.

La revista 'Estris' explica com ser un bon responsable

(Estris) La revista Estris dedica el seu darrer número a la figura del responsable dels centres d’esplai i agrupaments escolta. Proposa una reflexió i anàlisi sobre com afrontar l’assumpció de responsabilitats i tasques d’un centre de lleure des de la qualitat i la professionalitat que requereix l’acció.

"Les qualitats dels grans líders són qualitats espirituals"

(ESADE) Diversos gurus i experts en lideratge i espiritualitat han coincidit en el primer Congrés Internacional sobre Espiritualitat i Creativitat en el Management celebrat a ESADE, en què hem de traslladar l'espiritualitat a les organitzacions i escoles per fomentar la creativitat i la "humanització".

panoràmica

Veure la fe