Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 1/10/2022
taula-rodona-pia

Escola Pia El centre de lideratge educatiu que impulsa l'Escola Pia de Catalunya, LID Barcelona, començarà un segon curs amb dues formacions enfocades a liderar el canvi educatiu. Les inscripcions per al curs, que començarà el 15 d'octubre, ja estan obertes.

“Cal començar a aplicar la investigació científica en el camp educatiu a l’aula” explica Greg Ross, professor associat de la UCL Institute of Education (IOE) de Londres, en una reflexió al voltant del canvi de la cultura educativa que s’està produint als països hispans. Dins l'aliança entre l'Escola Pia i la IOE de Londres per formar aquest espai d'acompanyament als professionals de l'educació, Ross és un dels col·laboradors i l’enllaç amb la universitat referent en el camp de la investigació científica en l’àmbit educatiu.

Segons la doctora en ciències de l'educació i directora de LID, Anna Jolonch, és necessari que existeixin propostes formatives com el LID en el context pedagògic del país, perquè els centres educatius "trenquin amb els murs de l'aula i es transformin en comunitats d'aprenentatge". Això només es podrà aconseguir amb "equips docents que tinguin les eines necessàries per a liderar el canvi".

Desenvolupar habilitats per a liderar i millorar la capacitació de les direccions

Després de l’experiència d’una primera edició en la qual els docents s’han convertit en líders dels seus centres educatius, LID Barcelona proposa dues formacions enfocades a dos públics diferents.

Una primera formació enfocada a docents que els permetrà comprendre’s millor a si mateixos com a líders i desenvolupar bones habilitats per a liderar equips i projectes. En definitiva, promourà un impacte positiu en el comportament de lideratge que beneficiarà el centre educatiu i a l’equip docent.

El centre proposa una segona formació específica per a professionals dins dels equips directius que té per objectiu la millora de la capacitació de les direccions de centres i la promoció del lideratge pedagògic en els centres educatius a través del desenvolupament professional.

LID pretén ser una oportunitat per a establir noves aliances dins del sector, ja que, de la mateixa manera que en l’anterior edició, comptarà amb participants de tot el territori espanyol.

Els dos cursos seran en un format híbrid (presencial i online) de 30 hores i, encara que els participants obtindran una certificació ofical de la UCL Center for Educational Leadership de la IOE, seran impartits en castellà.

Temàtica
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.