Vés al contingut
Catalunya Religió
lestonnac-bcn-platges
Fotografia: Canva.

Lestonnac de Barcelona Sota el lema de 'CreAcció', el col·legi Lestonnac de Barcelona organitza una macro activitat per netejar les costes i els entorns de la platja del Fòrum de Barcelona. 370 alumnes del col·legi, aquest 18 d'abril, juntament amb tot el claustre de professors i la direcció del col·legi participaran d'aquesta "iniciativa emocionant" que organitzen en col·laboració amb la Fundació ECOMAR per promoure la cura del planeta i fomentar la cultura del respecte pel medi ambient.

Aquesta activitat no només pretén netejar la platja, sinó també "educar i sensibilitzar els joves sobre la importància de conservar el nostre entorn natural", expliquen des de l'escola. Treballant en col·laboració amb la Fundació ECOMAR, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l'educació en la cura de les aigües, la seva flora i la seva fauna; l'objectiu és apropar els alumnes a "la cultura del respecte marí de la manera més natural possible".

Des de les tutories, també han treballat els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), centrant-se en l'Objectiu 14: vida submarina. La comunitat educativa de l'escola s'ha compromès a millorar l'entorn de l'escola, preservar la natura que l'envolta i canviar els hàbits per protegir la Terra.

Una reflexió per cuidar i preservar la Creació

Durant la jornada, els alumnes portaran a terme una sèrie d'accions, inclosa la neteja de la platja i el parc d'accés, organitzant les deixalles per al reciclatge correcte. A més, també recolliran microplàstics. Els alumnes s'organitzaran en grups especialitzats en la recol·lecció de burilles, plàstics, cartons, papers i altres runes. També comptaran amb un grup dedicat al “periodisme”, format per alumnes del grup de revista del col·legi, que documentaran l'activitat a través de fotografies, vídeos, reels i una connexió en viu, així com la redacció d’un post i una entrada al bloc.

Aquesta jornada no es tracta només de netejar, sinó també de fomentar el treball cooperatiu i el desenvolupament d'habilitats socials. Treballant plegats, els participants aprendran la importància de la col·laboració i la solidaritat en la recerca d'un objectiu comú: protegir i preservar la Terra.

El lema escollit 'CreAcció' és una paraula que han encunyat per representar la importància de prendre mesures concretes per protegir "la creació de Déu". S'inspiren en la cita del Gènesi 1:10: "Déu va veure que la Creació era bona". Des de l'escola expliquen que han reflexionat sobre la importància de cuidar i preservar la Creació que "ens ha regalat i confiat, i tots plegats ens hem compromès a actuar en conseqüència". Aquest treball l'han fet des de la classe de religió.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.