Vés al contingut

notícies relacionades

El claretià i bisbe al Japó Josep Maria Abella visita Catalunya

(Claretians) “Què n’hem fet del cor capaç d’estimar i de commoure’s davant del sofriment dels altres que Déu ens ha donat?” Aquesta és la pregunta que el claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella va formular durant l’eucaristia que va presidir diumenge a la basílica de Montserrat. La paràbola del ric i del pobre Llàtzer li va servir per recordar que “el nostre món és ple de Llàtzers i de persones que hi passen de llarg”.

Josep Maria Abella: “El camí de l’evangelització a l‘Àsia és el diàleg”

(Claretians) L’experiència al Japó del missioner claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella el porta a concloure que l’evangelització és impossible sense el diàleg i l’escolta. És una de les reflexions en la conferència sobre l’Església al Japó que va fer aquest dissabte a la Sala Claret de Barcelona durant la seva estada a Catalunya.

Se'ns demana tenir el valor d'entrar a la cova. Bon Nadal!

Com cada any, demanem a una personalitat que feliciti el Nadal als lectors de CatalunyaReligió.cat. Aquesta vegada li hem demanat al missioner claretià Josep Maria Abella, fins ara superior general dels Claretians, coincidint amb l'Any de la Vida Consagrada. Una lletra de Nadal que van rebre durant l’Advent els amics de la Xarxa CatReligió.

Josep Maria Abella: “La universalitat no et dispensa mai d'inculturar-te”

(Jordi Llisterri-CR) Si hi ha un català amb una visió universal de l’Església, aquest és Josep Maria Abella. Lleidatà, amb poc més de vint anys va anar a com a missioner claretià al Japó. El 1991, després de gairebé vint anys inserit en la cultural oriental, va tornar a Europa quan va ser elegit membre de l’equip general dels Claretians. I el 2003 va ser escollit superior general, fins aquest estiu que finalitzats els dos mandats torna a casa seva, al Japó.

Vic i Sallent celebren la festa del Pare Claret

(Claretians/CR) Dissabte és la festivitat de Sant Antoni Maria Claret i un any més, la casa natal de Sallent i el temple-seculpre del Sant Antoni Maria Claret de Vic celebraran les festes en honor seu. A Sallent, de dimarts a divendres es farà un Tridu de pregàries a dos quarts de vuit del vespre i, posteriormient, se celebrarà la missa a l’església del Pare Claret.

Els claretians escullen Mathew Vattamattam nou superior general mirant a Àsia

(CR/Missioners Claretians) Aquest dissabte 5 de setembre el Capítol General dels Missioners Claretians que s’està celebrant a Roma ha elegit el pare Mathew Vattamattam com a superior general de la congregació per als propers sis anys. Vattamattan substitueix el català Josep Maria Abella, que ha estat el superior general durant els darrers dotze anys.  

Editors claretians revisen la missió a Roma

(Claretians) Convocats i presidits pel pare Miguel A. Velasco, Prefecte General d’Apostolat, del 18 al 23 de maig s'han reunit en la Cúria General un grup de vint claretians i col·laboradors, entre els quals el director de l’Editorial Claret, Marcel·lí López, que exerceixen el seu ministeri missioner en el camp editorial.

panoràmica

Veure la fe