Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri – Laura Mor / CR) El moment eclesial que vivim és una nova crida a la missió evangelitzadora. És la constatació que han fet de nou els màxims responsables de les comunitats claretianes d’arreu del món que estan reunits a Vic durant deu dies.

És una reunió per preparar el Capítol General que es farà el 2015, la trobada que cada sis anys marca les línies prioritàries de la Congregació. I aquesta reunió prèvia ha de servir per implicar tota la família claretiana en l’elaboració d’aquestes prioritats.

Des de Vic, dos membres del govern general expliquen a CatalunyaReligió.cat quines són les preocupacions que tenen avui els claretians a nivell mundial i que han estat treballant en la trobada que s’acaba aquest dijous. En parlen el lleidatà Josep Maria Abella, l’actual superior general, i Gonzalo Fernández, prefecte d’espiritualitat.

“Volem sintonitzar amb el moment eclesial que estem vivim”, diu el pare Abella. Els claretians veuen com el papa Francesc demana un nou impuls a la vida religiosa, i que l’Evangeliï Gaudium és una crida a renovar la presència evangelitzadora. I que l’hora de la vida religiosa no ha passat. Ho expliquen des de Vic on Sant Antoni Maria Claret va iniciar la seva tasca missionera.

Durant aquests dies també s’ha celebrat a la Casa d’Espiritualitat de Vic una trobada de responsables europeus i ara començarà una altra trobada internacional sobre la implicació dels claretians en la lluita pels Drets Humans, la justícia i la pau.