Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) “Què n’hem fet del cor capaç d’estimar i de commoure’s davant del sofriment dels altres que Déu ens ha donat?” Aquesta és la pregunta que el claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella va formular durant l’eucaristia que va presidir diumenge a la basílica de Montserrat. La paràbola del ric i del pobre Llàtzer li va servir per recordar que “el nostre món és ple de Llàtzers i de persones que hi passen de llarg”. En l’homilia, Abella va predicar que “Jesús fa una crida a la solidaritat, a saber mirar la realitat amb els ulls del Pare i sentir-la amb el cor misericordiós del Pare del cel que sofreix amb el sofriment dels seus fills i amb la indiferència dels qui passen de llarg davant dels qui sofreixen o pateixen injustícies”.

El bisbe i el missioner claretià va visitar Catalunya acompanyat de l’arquebisbe metropolità i cardenal d’Osaka Thomas Aquino Manyo Maeda. En l'homilia, Abella va recordar la figura del beat Pere Kibe, un jesuïta japonès que va passar per Montserrat l’any 1622, i del pare Estanislau, el monjo ermità de Montserrat, que precisament va conèixer el cardenal Maeda quan encara era un jove prevere a les illes properes a Nagasaki: “Va ser encarregat de portar-li tot sovint el que necessitava per viure”, va explicar.

En el seu pas per Catalunya, divendres al matí l’arquebisbe i cardenal d’Osaka Thomas Aquino Manyo Maeda i el seu bisbe auxiliar van saludar l’arquebisbe i cardenal de Barcelona, Joan Josep Omella. Prèviament, i amb l’atenció de mossèn Robert Baró, van visitar la catedral. El president de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps, va saludar-los a l’entrada de la visita a l’edifici d’Antoni Gaudí; i, a la tarda, van visitar la basílica de Santa Maria del Mar i la Llibreria Claret.

Dissabte van ser a Lleida per trobar-se amb la família d’Abella, i on van saludar també el bisbe Salvador Giménez. A la Segarra, Maeda va conèixer el camp dels màrtirs del Mas Claret. Finalment, diumenge van visitar Montserrat rebuts pel pare abat, Josep M. Soler, i la comunitat benedictina. El bisbe claretià va presidir la missa conventual de Montserrat; i a la tarda van pregar davant del sepulcre del pare Claret, després de visitar el Centre d’Espiritualitat Claretiana de Vic. El pare provincial, Ricard Costa-Jussà, i el pare Ramon Olomí els van fer d’amfitrions i acompanyar en aquest breu periple pel nostre país.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.