Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Claretians) L’anterior Superior General dels Missioners claretians, el lleidatà Josep Maria Abella Batlle, va ser ordenat aquest dilluns bisbe auxiliar d’Osaka a la Catedral de la Immaculada Concepció de la Benaurada Mare de Déu. El pare Abella va rebre l’ordenació episcopal juntament amb Pau Toshihiro Sakai, en una celebració presidida per l’arquebisbe d’Osaka, Maná Tomàs Aquinas, escollit recentment cardenal pel papa Francesc.

L’ordenació, marcada per la tradició oriental, va coincidir amb el 169 aniversari de la fundació de la Congregació a Vic, el 16 de juliol.

El Provincial dels Claretians de Catalunya, Ricard Costa-Jussà, i el pare Ramon Olomí van estar presents a la celebració, juntament amb familiars catalans de pare Abella. El pare Costa-Jussà va concelebrar en representació del Pare General.

L’escut i el lema episcopal del bisbe Abella té una clara inspiració claretiana amb el lema “Caritas Christi urget nos” (L'amor de Crist ens urgeix). Són les paraules de la Segona Carta de Sant Pau als cristians de Corint (2Co 5, 14), que expressen el compromís missioner dels claretians. En l’escut, el llibre obert representa la Paraula de Déu que és la llum que ens guia, el colom representa l'Esperit Sant i el desig de pau, i les flames representen el Cor de Maria com en el format gràfic del logotip dels missioners claretians.

A monsenyor Abella se li ha atorgat el títol de bisbe titular de Methamaucum (Malamocco), una seu titular recentment establerta al febrer de 2018 i de la que en serà el primer bisbe. El papa Francesc va fer públic el nomenament de Josep Maria Abella com a bisbe auxiliar d'Osaka el passat 2 de juny.

En aquest vídeo podeu veure tota la cerimònia de l'ordenació: