Vés al contingut

notícies relacionades

joves-acompanyar

Acompanyar els joves a la JMJ: “Una experiència apassionant que hem de cuidar”

CR | L'experiència de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) a Lisboa durant la primera setmana d'agost no només ha marcat a joves d'arreu del món. També a capellans i religiosos que els han acompanyat i que han viscut uns dies "apassionants" amb els joves de les seves diòcesis. A Portugal vam tenir l'oportunitat de parlar amb diversos delegats de joventut i acompanyants de joves catalans. Tots ells hi coincidien: "És una experiència gratificant que hem de cuidar”.

jmj-joves-conclusions

“La JMJ ha estat una fogonada i ara ens cal continuar”

CR / LISBOA | Després d’una setmana per Lisboa, els joves catòlics de tot el món tornen a casa amb el record d’una experiència inoblidable. La cirereta ha estat l'última nit aquest dissabte al parc Tejo en què el milió i mig de joves han dormit al ras compartint la seva vivència de fe després de la vigília de pregària. De bon matí, els hem preguntat com valoraven la Jornada Mundial de la Joventut. 

Portugal-papa

El Papa s'acomiada de Portugal

VATICAN NEWS | Després de cinc dies intensos, el papa Francesc ha deixat Lisboa aquest diumenge a la tarda per tornar a Roma. El vol s'ha enlairat a les 18:20 h, després que el Papa es reunís amb 25.000 voluntaris, als quals els ha expressat el seu agraïment per haver fet possible l'esdeveniment a Portugal.

portada-missa-enviament

El Papa tanca la JMJ: “L’Església i el món us necessita”

CR / LISBOA | El parc Tejo de Lisboa ha vist sortir el sol amb milers de joves arreplegats dins de sacs de dormir preparats per viure l’últim dia de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). Després d’haver experimentat una vigília carregada d’emocions, la nit ha estat un pas més per arribar a la missa d’enviament. Poc abans de les set del matí, els assistents s’han anat despertant amb la sortida del sol i adaptacions de música espiritual al gènere tecno. 

vigilia-portada

La vigília de pregària amb el Papa, una experiència esperançadora per als joves

CR / LISBOA | Més d'un milió i mig de persones han participat aquesta nit de la vigília de pregària amb el papa Francesc, segons les autoritats policials portugueses. La Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) encara la recta final amb una experiència de peregrinació conjunta que ha acabat al parc Tejo amb una pregària multitudinària i després han passat la nit plegats. Pels joves catalans és una experiència “esperançadora”.
bisbe-gordo-jmj-2023

Bisbe Sergi Gordo sobre els joves: “Amb la JMJ diem no al fatalisme”

CR / LISBOA | Els joves són, sense dubte, els grans protagonistes de la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ) que se celebra aquesta setmana a Lisboa. Però no hi són sols. Els acompanyen voluntaris, delegats de joventut, consagrats, religiosos i religioses, i també bisbes.

panoràmica

Veure la fe

podcasts

monogràfics

jmj-joves-conclusions

MONOGRÀFIC