Vés al contingut
Catalunya Religió
missa-gracies-12
Joves de Terrassa i Barcelona en la celebració d'acció de gràcies d'aquest dissabte al matí.
Galeria d'imatges

CR / Lisboa Dos quarts de vuit del matí. Els joves de les diòcesis de Terrassa i Barcelona es preparen per la missa d'acció de gràcies a Alcabideche, prop de Lisboa. La cerimònia, que reuneix més de 2.400 joves, la presideix el bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, i l'acompanya l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, qui ha demanat als joves catalans que la JMJ sigui "un abans i un després" en les seves vides. Alhora, i a pocs minuts d'on es troben els joves de Terrassa i Barcelona, hi té lloc l'eucaristia de les diòcesis de Sant Feliu, Solsona, Tarragona, Tortosa, Girona, Vic i Lleida. La presideix el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, i reuneix uns 1.000 joves catalans més juntament amb els nois i noies de Mallorca, Menorca i d'altres diòcesis de l'Estat.

A més de Cristau i Omella, a la cerimònia de Terrassa i Barcelona hi han estat els bisbes auxiliars de Barcelona Sergi Gordo, Javier Vilanova i David Abadias. Han concelebrat l'eucaristia amb una trentena de capellans de les diòcesis de Terrassa i Barcelona que durant aquests dies han acompanyat els joves en el seu pas per la Jornada Mundial de la Joventit (JMJ).

Omella ha demanat als joves que quan tornin a les seves terres siguin “apòstols del viscut amb il·lusió”

"Jo no soc el Papa, però crec que sé que us dirà aquesta tarda", ha fet broma l'arquebisbe de Barcelona. "Ens dirà que ell ens ha portat fins aquí, a Lisboa, com Jesús va portar els apòstols, i que ara hem de treballar", ha dit. Amb aquestes paraules, Omella ha animat els joves a tornar a casa i "no tancar-se" en ells mateixos. "Heu d'espavilar i explicar el que heu viscut a la resta de joves, com va fer Maria amb els apòstols", ha subratllat.

L'arquebisbe també ha demanat als joves veure l'essència de Jesús en tots els seus actes. "Jesús és dins nostre encara que no ho vèiem", ha dit. I en la mateixa línia els ha recordat: "Jesús us estima". "Tots tenim un malalt en el nostre interior, estem amagats en una presó de la por o vivim situacions que no controlem, però Jesús ens estima", ha sentenciat. 

En l'homilia, que el cardenal ha fet en castellà, també ha parlat de la força i el poder dels joves: "Encara que passeu per aigües turbulentes, no us enfonsareu perquè Déu és amb vosaltres". "Si us deixeu guiar per la mà de Jesús fareu coses meravelloses", ha assegurat.

Omella s'ha mostrat convençut que la JMJ pot ser un punt d'inflexió per tots els seus assistents. "Demà aneu a la vostra terra i sigueu apòstols del que heu viscut amb il·lusió", els ha dit. "Que aquesta JMJ marqui un abans i un després en les vides de cadascun i que puguem dir que Lisboa ens ha canviat", hi ha afegit.

Finalment, l'arquebisbe de Barcelona ha agraït l'organització dels diferents actes a Lisboa, especialment als joves de Terrassa i de Barcelona que fa mesos que preparen la JMJ "des de casa seva". També ha agraït els joves assistents que amb la seva "entrega i fermesa" han fet "que tot vagi bé". 

"Mireu cap endavant perquè amb ell sempre es pot"

El bisbe Taltavull, amb els joves de Sant Feliu, Solsona, Girona, Tarragona, Vic, Lleida, Tortosa, Mallorca i altres diòcesis de l'Estat, els ha encoratjat a enamorar-se de "la llibertat que ofereix Jesús". Ha animat als assistents a alegrar-se pels èxits dels companys i ha recordat que "el cansament" serveix sempre "per alguna cosa". 

Taltavull ha subratllat la importància de fer "confiança total en la fe". "Mireu cap endavant perquè amb ell sempre es pot", els ha dit. 

En acabar les dues celebracions, els joves han anat a esmorzar i s'han embarcat en una flota de mig centenar d'autobusos que els portaran al lloc on tindrà inici la peregrinació. A la tarda arribaran al Parque Tejo de Lisboa on el papa Francesc celebrarà la vigília i els joves es quedaran a dormir per viure l'eucaristia d'enviament l'endemà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.