Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Càritas Girona) L’auditori dels Caputxins de Figueres ha acollit un acte de reconeixement a Marià Lorca i al voluntariat, organitzat per Càritas Diocesana de Girona i l’Ajuntament de Figueres. L’esdeveniment, que ha tingut lloc aquest diumenge, ha comptat amb la intervenció de Dolors Puigdevall, directora de Càritas Diocesana de Girona, i l’alcaldessa de la ciutat de Figueres, Agnès Lladó, a més del propi homenatjat.

Puigdevall ha destacat l’entrega i la solidaritat de Lorca. També ha agraït la seva tasca: "gràcies per totes les pedres que has ajudat a posar en aquesta gran construcció que és Càritas Alt Empordà Interior". La directora ha assegurat que l'entitat continuarà fins que no quedi cap persona que no pugui viure amb dignitat. "No és un esprint de cent metres, sinó una carrera de fons", ha dit.

Durant l’acte, Lorca ha dedicat unes paraules a totes aquelles persones que de manera altruista regalen el seu temps amb "un gran, sincer i sentit agraïment al voluntariat". "La vostra implicació, de forma tan desinteressada, és una mostra d’humanitat impagable i d’amor envers els altres, que mai ningú us podrà sostreure", ha remarcat. 

Lorca, que també va ser alcalde de Figueres, ha acompanyat durant els darrers anys els equips de Càritas Girona per fer front a les situacions d’exclusió del territori. Accions que s’han intensificat durant la pandèmia, que ha agreujat encara més la situació de les persones més vulnerables. Aquests equips, formats per persones voluntàries i tècniques, han comptat amb la col·laboració d’empreses, ajuntaments, institucions i administracions diverses.