Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d’Urgell) L’església parroquial de la Presentació d’Enviny va acollir diumenge una celebració eucarística de pregària i record per mossèn Joan Escales i Barbal, traspassat el darrer mes de març als 90 anys de vida i 65 de ministeri presbiteral. A continuació es va fer un emotiu acte i pregària al cementiri del poble, on reposen les seves restes, i va ser beneïda i inaugurada una ‘Aula Mn. Joan Escales’ a la rectoria que ell havia cuidat i trasformat en lloc d’acollida de famílies i grups en recerca espiritual.

L’acte va ser presidit per l’arquebisbe d’Urgell Joan-Enric Vives, el germà del mossèn, Josep Escales, i el president fundador de Solidança, Josep M. Fisa, entitat que cuidarà en endavant de l’espai “Eutopia”, fundat a la rectoria per “l’ermità del Pirineu”, com li agradava anomenar-se mossèn Escales, fill i rector de la parròquia en el llarg període anterior a la seva jubilació.

Vives, Fisa i Javier Negro, escolapi amic d’Escales, van concelebrar la missa. També va assistir al final de la celebració el rector Joan Pau Esteban. Hi va participar el poble d’Enviny i moltes famílies i amics d’Escales vinguts d’arreu. Una senzilla celebració amb homilia i intervencions, i després prop del sepulcre i a la nova sala inaugurada, en què es van repetir els records, elogis i agraïments testimonials al bon sacerdot Joan Escales, que va ser un apassionat de l’Evangeli i el va ajudar a viure’l, amb estil renovador, provocatiu per al diàleg, la recerca i el discerniment.

La nova aula compta amb els llibres de la seva biblioteca, dels escrits per ell, i de diversos records i testimonis fotogràfics del treball pastoral d’Escales al llarg de la seva vida.

Enviny, amb la rectoria que depèn de Solidança i una nova casa d’acollida cedida per la família de Josep Escales, ‘Eutopia 2’, serà lloc de recés, de contacte amb la natura i aprenentatge ecològic, de convivència i alhora de recerca personal, en els valors humanístics i evangèlics sembrats per mossèn Joan Escales, en un paratge bellíssim del Pallars Sobirà.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.