Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Justícia i Pau) La seu de la Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global, ubicada al carrer Tàpies 1-3 de Barcelona, ha passat aquest dimarts d’anomenar-se “Casa del món” a “Espai Arcadi Oliveres. Casa de la Justícia Global”. Aquest reconeixement a l’Arcadi Oliveres es deu, en gran part, a la seva reconeguda trajectòria com a activista social, però també perquè, durant la seva presidència a Justícia i Pau, va ser un dels fundadors de les tres federacions d’ONG històriques, la de pau, la de cooperació i la de drets humans, i promotor de la seva posterior fusió que donaria lloc a l’actual Lafede.cat.

“Per a nosaltres és un orgull que aquest espai de trobada i de referència en la defensa de la justícia global incorpori el nom del nostre expresident. És per això que volem mostrar el nostre més sincer agraïment a l’actual junta i a totes les persones que han fet possible aquest canvi”, ha expressat l’equip de Justícia i Pau.

En l’acte d’homenatge hi han intervingut l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el conseller d'Acció Exterior del Govern de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, l’actual president de Lafede.cat, Luca Gervasioni, i el mateix Arcadi Oliveres, acompanyat de la seva família.

Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global és una xarxa que promou l’acció col·lectiva de les entitats afiliades. Aquesta entitat de tercer nivell treballa activament per aconseguir la justícia global i l’eradicació de les desigualtats a tot arreu, a d’altres llocs del món i a casa nostra, mitjançant la cooperació al desenvolupament, la defensa i promoció dels drets humans i el foment de la pau.

Abans de la creació de Lafede.cat existien tres federacions d’ONG. La Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament-FCONGD, que va néixer l’any 1989 i va arribar a agrupar les 85 principals ONGD catalanes dedicades a la cooperació i l’educació per al desenvolupament. La Federació Catalana d’ONG pels Drets Humans-FCONGDH va néixer l’any 1994, i a finals de 2013 aplegava 30 entitats dedicades a la defensa i promoció dels drets humans des de diferents perspectives. I l’última a aparèixer va ser la Federació Catalana d’ONG per la Pau-FCONGPAU, que va néixer l’any 1997 i el 2013 aplegava 21 entitats membres centrades en els diferents aspectes relacionats amb la cultura de la pau i la noviolència: la prevenció de la violència i l’eradicació de la cultura de guerra, la deslegitimació del recurs a la violència o la guerra com a forma de resolució de conflictes, el foment d’una cultura de pau basada en la tolerància, la convivència i la solidaritat, la desmilitarització o la resolució pacífica i justa dels conflictes.

El 19 de gener de 2013 les entitats de les tres federacions aproven la fusió sota el nom de Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament, la Pau i els Drets Humans. Més endavant, i després de tot un treball de transició, l’Assemblea de la FCONG aprova per unanimitat la nova missió i visió de la Federació, així com el canvi de nom i de marca. La Federació Catalana d’ONG per la Pau, els Drets Humans i el Desenvolupament passarà a denominar-se Lafede.cat-Federació d’Organitzacions per a la Justícia Global.

En el següent enllaç podeu veure tot l’acte:

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.