Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(La Salle) La Salle Santa Coloma de Farners està de festa. El germà Guillermo ha fet 100 anys aquest divendres. La seva vida és un exemple de fidelitat, compromís i servei amb els joves, l’educació i també l’esport. Amb el nom de Laurentino Fernández, fa just un segle, va néixer en un poblet de Lleó (Barrios de Nistoso); era net del mestre del poble. Així de ben petit va descobrir la vocació educadora, i el testimoni dels Germans de La Salle va ser la guspira que li va encendre la vocació d’esdevenir Germà de La Salle, i des d’aleshores amb el nom de germà Guillermo.

Els col·legis de La Salle Comtal, Girona, la Seu d’Urgell, i els 30 darrers anys a Santa Coloma de Farners han estat testimoni de la seva jovialitat, estimació i rigor en la feina bena feta, de la proximitat i afabilitat en el tracte, i de la il·lusió en fer descobrir els joves els valors de la música i l’esport.

Fe, fraternitat i servei

I els alumnes de Santa Coloma de Farners l’han volgut homenatjar amb allò que els ha transmès: la música. Mitjançant la música han crescut en la fe, per la lletra i valors de moltes cançons treballades; en la fraternitat, saber tocar i cantar de manera harmònica i conjunta; i el servei fent participar als infants i joves en concerts en residències de gent gran i concerts solidaris. Els grups musicals de ‘Sons del Cadí’ i ‘Sons de Farners’, i els equips de futbol de La Salle Girona són testimoni dels valors que volia comunicar el germà Guillermo.

Per celebrar-ho, els alumnes de l’ESO, li han cantat una adaptació de l’Al·leluia de Leonard Cohen pensada en la seva persona i ell s’ha pogut connectar per videoconferència amb totes les aules del centre que li han cantat “Anys i anys per molts anys”.

Cap el migdia, acompanyat de la seva comunitat religiosa, l’equip directiu del centre, i de l’equip d’Animació La Salle Catalunya ha rebut la medalla centenària de la Generalitat de mans de l’alcaldessa de Santa Coloma de Farners, Susagna Riera, i l’estàtua “Porta Oberta” entregada pel germà provincial José Román. També li han entregat un llibre i un pendrive amb moltes felicitacions, escrites o en vídeo, rebudes de part de molts germans, lasal·lians, d’escoles de Catalunya i d’arreu de l’Estat i del món.

Guillermo ha expressat que per arribar a 100 anys,  el que cal, “és treballar amb il·lusió amb el jovent” i adreçant-se als joves els ha dit: “Per arribar a la meta del Cel, el camí és molt important, i cal enamorar-se i entre altres, enamorar-se de La Salle”. 100 anys en què ha viscut “l’Esperit de fe”, tal com deia sant Joan Baptista de La Salle.

Com a record de la festa i del testimoni del germà Guillermo, els alumnes de diversificació, de l’aula Serrallonga van plantar una olivera en el patí de l’escola.

“Mostra sempre l’alegria en el teu rostre”

El dinar, en comunitat, amb un pastís amb els rostres del Fundador i del germà Guillermo, signe de que la seva vida ha estat identificada amb el carisma de sant Joan Baptista de la Salle, fent seva la cita del Fundador: “Mostra sempre l’alegria en el teu rostre”.

Per la tarda el  grup de teatre juvenil ‘Sal i J3’, format bàsicament per antics ‘Sons de Farners’ han obsequiat al germà Guillermo amb cançons molt conegudes, i cal destacar la sardana ‘Sons de Farners’ tocada amb el fiscorn pel fill del compositor.

I ja en la tranquil·litat i pau del vespre, en l’Eucaristia parroquial han donat gràcies al bon Déu pel testimoni de fe, fraternitat i servei del germà Guillermo. Parròquia en la qual ha estat catequista i organista. I com a sorpresa, en el moment de la comunió, els participants s’han sentit acompanyats per una música que convida al silenci i la pregària interpretada per joves dels ‘Sons de Farners’.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.