Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Reflexionar sobre la pau després de l’esclat a de la guerra a Europa. Aquest és l’objectiu de l’Aplec dels Amics de la Casa d’Espiritualitat del Miracle d’enguany que tindrà lloc del 17 al 19 de juny al Santuari del Miracle. Les inscripcions per participar-hi s’han obert aquesta setmana i es poden fer telemàticament o presencial.

El cap de setmana de l’Aplec se centrarà a parlar sobre la pau. Des de l’organització detallen que es tractarà la pau al món, “en termes generals”, i la pau “més petita i quotidiana”. Una pau que “podem construir en el nostre dia a dia”, diuen. “El tema s’ho val”, asseguren.

La jornada central de l’Aplec, la del dissabte 18 de juny, comptarà amb la xerrada ‘L’arquitectura de la pau’ a càrrec de Joaquim Cervera, de Justícia i Pau. Les jornades també comptaran amb estones de pregària, de reflexió, una caminada contemplativa i una eucaristia.

Un panorama enfosquit a causa de la guerra

“L’esclat del conflicte d’Ucraïna ha entrat al menjador de casa i ens ha colpit amb imatges impactants”, expliquen des de l’organització de l’Aplec. Per aquest motiu, s’ha decidit dedicar l’Aplec a la pau. Afirmen que el panorama que imaginaven “resplendentment lluminós” s’ha enfosquit a causa d’un fenomen que “acompanya la humanitat: la guerra”. Els conflictes, diuen, deixen imatges “cruels i devastadores per a la població civil”. Imatges que també es repeteixen a altres indrets del món “tot i que els mitjans de comunicació no les publiquen amb tanta profusió”.

Els organitzadors de la trobada, en la seva invitació, també recorden els darrers anys i la situació de pandèmia que “es resisteix a marxar definitivament”. “Més d’una vegada ens ha clavat les urpes fent mal a una persona estimada”, però asseguren que l’arribada de la primavera i la baixada d’indicadors de la Covid-19 conviden a encarar el futur més immediat amb optimisme i són “el presagi d’un Aplec ben reeixit”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.