Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Fundació Pere Tarrés) Joves i monitors i monitores del centres d’esplai del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés es van reunir divendres a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona, amb motiu d’una nova edició de la Nit dels animadors i animadores de la fe. L’objectiu de la trobada va ser reflexionar sobre la figura dels animadorrs i animadores als centres d’esplai i posar en comú les realitats dels diversos centres, les necessitats, els reptes i les dificultats alhora de treballar la fe.

La Nit dels Animadors i Animadores de la Fe del MCECC també va ser una molta bona oportunitat per posar en comú recursos perquè poguessin dur a terme la seva tasca. D’aquesta manera, i a partir de la pregunta “En quin moment vivencial de la fe es troba el teu centre?”, es van dur a terme diversos tallers on cada assistent va poder aprofundir-hi segons el seu nivell. Així doncs, es van organitzat 5 nivells: ‘Pre-Beginner’, per tractar com es treballen els valors cristians amb els infants; ‘Beginner’, sobre com es treballen els valors cristians amb l’equip de monitors i monitores; ‘Intermediate’, sobre com es treballa l’animació de la fe amb els infants; ‘Advanced’, com es treballa l’animació de la fe amb l’equip de monitors i monitores i, per últim, el nivell ‘Proficiency’, per reflexionar sobre l’acompanyament integral dels infants i de l’equip de monitors i monitores.

La trobada, que va comptar amb 36 centres participants i una centena de persones inscrites, va començar amb una visita guiada pel Temple de la Sagrada Família per explicar la simbologia cristiana del temple d’Antoni Gaudí. Seguit d’una pregària a la Cripta on es va recordar a cada un dels participants que “Vosaltres sou pedres vives” (Pere 2, 4-5) i que havien de seguir construint el Moviment des dels valors del cristianisme.

Aquesta va ser la quarta edició de les Nits de l’animació de la Fe, una activitat proposada per l’Àmbit d’Animació de la Fe del MCECC. Aquest àmbit es reuneix per generar espais de debat, reflexió i acció al voltant de l'animació de la Fe en els centres d'esplai: l'àmbit es reuneix de forma mensual, i a més va generant recursos per ajudar als centres en aquesta dimensió.

La Fundació Pere Tarrés és l’entitat de lleure més gran de Catalunya que aplega, a través del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC), prop de 200 centres d’esplai a Catalunya, Andorra i Mallorca acollint a més de 25.000 infants, adolescents i joves gràcies a la tasca educativa i voluntària d’uns 4.400 monitors i monitores.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.