Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Nou reconeixement públic a Victòria Molins. El proper dimarts 17 de novembre rebrà el 32è Premi Internacional Alfonso Comín "pel seu compromís amb els més pobres, per una vida dedicada a estar al costat de les persones que viuen al carrer, les més desfavorides i excloses, acompanyant-les, entenent-les i estimant-les". L’acte de lliurament tindrà lloc a les set del vespre, al Saló de Cent de l’Ajuntament i Salvador Busquets Vila, director de Càritas Barcelona, pronunciarà el discurs d’oferiment.

Maria Victòria Molins Gomila va néixer a Barcelona el març de 1936, és teresiana i viu al barri del Raval. Col·labora a CatalunyaReligió.cat des de 2011 amb el seu video-blog La mística del carrer, on comparteix les seves impressions i vivències en el món de la marginació. El curs passat Molins va rebre el Doctorat Honoris Causa per la Universitat Ramon Llull.

Mestra, després de molts anys dedicada a l'ensenyament de la llengua, la literatura i la filosofia a escoles jesuïtes, als 80 es va traslladar al Raval. Des de llavors hi viu en comunitat, vinculada a diferents iniciatives socials. En la seva tasca al carrer hi reconeix Sor Genoveva Masip, filla de la Caritat, que va descriure com la seva "mestra de tendresa".

Amb aquest premi internacional la Fundació Alfons Comín emmarca la tasca de la religiosa en un moment en el qual al món cada dia hi ha més de 42.500 persones que han d’abandonar casa seva forçosament i buscar refugi o protecció; i on a Catalunya un 18% de la població viu per sota el llindar de la pobresa, un de cada cinc catalans és pobre. En anteriors edicions la fundació va premiar Ignacio Ramonet (2013), Arcadi Oliveres (2011) i Arrels (2009).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.