Vés al contingut
Catalunya Religió dl. 7/12/2015

(Obra Social 'la Caixa"/CR) La Fundació Bicicletes sense fronteres, impulsada l'any passat per l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Tomando Conciencia, ja ha entregat 273 bicicletes a persones de Catalunya en situació de risc d'exclusió. El programa també ha arribat a Guinea Bissau i a l'Índia. Es tracta de fer arribar aquesta eina de mobilitat a les persones que no tenen prou recursos per tenir-hi accés i facilitar un mitjà de transport com la bicicleta als col·lectius més vulnerables.

En el transcurs del 2014 i 2015 s'han lliurat bicicletes a nens i joves en situació de pobresa i amb abandonament escolar; a persones drogodependents i amb trastorns mentals; i joves immigrants. En el programa hi han participat de 13 entitats d'arreu de Catalunya, entre elles diverses vinculades al Salesians: Plataforma Educació Social Salesians; Cáritas; Sports 2 live; Fundació Els Tres Turons; Centre Obert Ciutat Meridiana Cruïlla; Fundació Actúa; Diande Africa; Fundació Acogida y Esperanza de Figueres; Cooperativa Suara; Espai Jove FEPA; Salesians Pes Girona; l'equip de futbol Juncaria i la Fundació Resilis.

El procés per fer arribar aquests vehicles també té una dimensió social per afavorir la reinserció laboral. Inicialment es contracten persones en situació d'exclusió social pel muntatge i  la reparació de les bicicletes en el Taller d'Inserció Social d'Eina Activa de Girona, on es generen prop d'una vintena de llocs de treball i s'ofereixen processos personalitzats de treball remunerat, de formació i mesures d'acompanyament social que poden permetre una futura incorporació en el mercat laboral ordinari.

En la segona fase del procés que dur a terme la iniciativa, Bicicletes sense Fronteres fa una recerca dels col·lectius més idonis per rebre-les.

En total el programa ja ha lliurat prop de 500 bicicletes. Durant el 2014, se'n van lliurar 195 a entitats socials d'arreu de l'Estat i 35 a una entitat social de Guinea Bissau, a l'Àfrica. En el transcurs del 2015, se n'han lliurat 134 a nivell estatal, i 100 a la població de Kundurpi, a l'Índia. Tots els receptors pertanyen a col·lectius en risc d'exclusió social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.