Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Obra Social "la Caixa") Aquest dissabte s'ha celebrat a 41 ciutats i municipis de tot l'Estat el Dia del Voluntari de "la Caixa". Organitzat per més de 1.100 voluntaris de l'entitat, aquesta jornada es celebra en benefici de 9.000 infants en situació de vulnerabilitat que formen part del 28,8 % de menors de 16 anys que a Espanya viuen per sota del llindar de la pobresa.

Davant d’aquesta situació, l’entitat ha dedicat el Dia del Voluntari de ”la Caixa” 2016 a l’impuls de tallersartístics i activitats esportives, culturals i mediambientals que contribueixin al seu desenvolupament. A Catalunya, els voluntaris han organitzat simultàniament activitats a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, reunint més de 215 voluntaris i 650 nens.

El Dia del Voluntari de ”la Caixa” s’ha celebrat en col·laboració amb les entitats socials que treballen en el programa CaixaProinfància de l’Obra Social ”la Caixa”, les línies d’actuació del qual se centren en l’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió social. També hi han col·laborat fills d’empleats, familiars i amics de ”la Caixa”.

Paral·lelament a les activitats artístiques i esportives organitzades per cada associació de voluntaris de ”la Caixa”, en totes les jornades s’ha impulsat la tercera edició del Concurs de Dibuix del Dia del Voluntari de ”la Caixa”. Sota el lema «Comparteix la teva ànima», la iniciativa dels voluntaris consisteix a ajudar que els menors deixen volar la imaginació i facin un dibuix que reflecteixi les emocions, les experiències i els valors viscuts durant aquesta jornada.

El director general de la Fundació Bancària "la Caixa", Jaume Giró, ha inaugurat les activitats del Dia del Voluntari: «Els voluntaris de ”la Caixa” són l’arquetip de la solidaritat, de l’esforç anònim i desinteressat per oferir oportunitats a persones en situació de vulnerabilitat i fer possible que el conjunt de la societat avanci. Només amb l’ajuda dels voluntaris, els millors ambaixadors de l’Obra Social, som capaços d’arribar a les persones que ho necessiten quan més ho necessiten».

El Programa de Voluntariat de la Fundació Bancària ”la Caixa”, format per empleats en actiu, jubilats i prejubilats de l’entitat, com també els seus familiars i amics, va complir l'any passat el desè aniversari de tasca solidària. Des que el programa va començar, uns 8.500 voluntaris de ”la Caixa” han dedicat part del seu temps lliure a atendre més d’un milió de persones vulnerables en un total de 13.550 activitats a tot el país, sigui en el marc dels programes socials, culturals o mediambientals de l’Obra Social ”la Caixa”, sigui en el marc d’accions locals descentralitzades.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.