Vés al contingut

notícies relacionades

Jordi Faulí: “La fe i l’estima pel país van guiar la vida d’en Jordi Bonet”

(Jordi Faulí) Jordi Bonet fou de conviccions fondes i d’assumpció dels compromisos que en conseqüència i amb clarividència assumia. Tenia un tracte atent amb tothom, amb bonhomia, amb actituds positives, també amb exigència. La fe i l’estima pel país guiaren la seva vida. A l’escoltisme trobà un moviment i un mètode per formar el jovent en la responsabilitat, en el servei als altres, en la fe i en la construcció del país. Arribà a ser màxim responsable mundial de l’escoltisme catòlic, sempre pensant que així ajudava el jovent i Catalunya.

Mor l’arquitecte emèrit de la Sagrada Família i dirigent escolta, Jordi Bonet i Armengol

(Jordi Llisterri –CR) Era molt més que l’arquitecte de la Sagrada Família, però passarà a la història per haver-ne dirigit la finalització de la nau central. Jordi Bonet i Armengol s’ha mort aquest dilluns a Barcelona a l’edat de 97 anys. Va ser el continuador de les obres del temple de la Sagrada Família des del 1985 i fins al 2012, seguint el testimoni del seu pare Lluís Bonet i Galí.

Els responsables de Minyons i Guies debaten sobre els eixos de transformació de l'entitat

(MEG) Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha celebrat els dies 14 i 15 de maig una trobada de caps i responsables associatius per avançar cap a la renovació del model d’entitat. Sota el lema ‘Canviem per canviar el món’, joves voluntaris d’arreu de Catalunya s’han trobat a Sant Celoni per debatre sobre els eixos de transformació de l’entitat i gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats i escoltisme.

Carles Amengual: “Em vaig aprendre de memòria la vida glossada de Ramon Llull”

(Josep Gordi –CR) En Carles Amengual va néixer al poble de Selva, a Mallorca, i és una persona dotada d’una gran curiositat per la muntanya, les llengües i el coneixement. Només cal esmentar que és llicenciat en Medecina, Biologia, Humanitats, Estudis d’Àsia Oriental i en Ciències Religioses. Amb ell hem conversat asseguts en un banc del bosc de can Veire de Gallecs. És una nova entrevista de la col·lecció Natura Sagrada.

Josep Maria Gasch, cristià i jurista al servei dels febles

(Eudald Vendrell –CR) Aquesta setmana ens ha deixat en Josep Maria Gasch i Riudor, als 80 anys i després d’una llarga malaltia. Cristià compromès i jurista de vocació i professió, va esmerçar la seva fe i la passió per la justícia al servei de la gent feble i descartada, amb l’afany de bastir una societat millor per a tothom, justa i lliure. Va iniciar el seu compromís en la resistència antifranquista des de la seva època d’estudiant de dret, on va conèixer la seva esposa, companya de vida i mare dels seus tres fills, l’Angelina Hurios.

Veure la fe