Vés al contingut

notícies relacionades

Jordi Faulí: “La fe i l’estima pel país van guiar la vida d’en Jordi Bonet”

(Jordi Faulí) Jordi Bonet fou de conviccions fondes i d’assumpció dels compromisos que en conseqüència i amb clarividència assumia. Tenia un tracte atent amb tothom, amb bonhomia, amb actituds positives, també amb exigència. La fe i l’estima pel país guiaren la seva vida. A l’escoltisme trobà un moviment i un mètode per formar el jovent en la responsabilitat, en el servei als altres, en la fe i en la construcció del país. Arribà a ser màxim responsable mundial de l’escoltisme catòlic, sempre pensant que així ajudava el jovent i Catalunya.

Mor l’arquitecte emèrit de la Sagrada Família i dirigent escolta, Jordi Bonet i Armengol

(Jordi Llisterri –CR) Era molt més que l’arquitecte de la Sagrada Família, però passarà a la història per haver-ne dirigit la finalització de la nau central. Jordi Bonet i Armengol s’ha mort aquest dilluns a Barcelona a l’edat de 97 anys. Va ser el continuador de les obres del temple de la Sagrada Família des del 1985 i fins al 2012, seguint el testimoni del seu pare Lluís Bonet i Galí.

Els responsables de Minyons i Guies debaten sobre els eixos de transformació de l'entitat

(MEG) Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha celebrat els dies 14 i 15 de maig una trobada de caps i responsables associatius per avançar cap a la renovació del model d’entitat. Sota el lema ‘Canviem per canviar el món’, joves voluntaris d’arreu de Catalunya s’han trobat a Sant Celoni per debatre sobre els eixos de transformació de l’entitat i gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats i escoltisme.

Carles Amengual: “Em vaig aprendre de memòria la vida glossada de Ramon Llull”

(Josep Gordi –CR) En Carles Amengual va néixer al poble de Selva, a Mallorca, i és una persona dotada d’una gran curiositat per la muntanya, les llengües i el coneixement. Només cal esmentar que és llicenciat en Medecina, Biologia, Humanitats, Estudis d’Àsia Oriental i en Ciències Religioses. Amb ell hem conversat asseguts en un banc del bosc de can Veire de Gallecs. És una nova entrevista de la col·lecció Natura Sagrada.

Josep Maria Gasch, cristià i jurista al servei dels febles

(Eudald Vendrell –CR) Aquesta setmana ens ha deixat en Josep Maria Gasch i Riudor, als 80 anys i després d’una llarga malaltia. Cristià compromès i jurista de vocació i professió, va esmerçar la seva fe i la passió per la justícia al servei de la gent feble i descartada, amb l’afany de bastir una societat millor per a tothom, justa i lliure. Va iniciar el seu compromís en la resistència antifranquista des de la seva època d’estudiant de dret, on va conèixer la seva esposa, companya de vida i mare dels seus tres fills, l’Angelina Hurios.

Jordi Font: “No hi ha temple més magnífic que la natura”

(Josep Gordi –CR) Marcat per l’escoltisme, Jordi Font veu en la natura “el primer llibre que Déu escriu”. El bosc, les muntanyes, les valls li parlen del seu creador i, per tant, són molt més que un bonic escenari. Fan possible el silenci que porta a la pregària i el caminar que transforma i transcendeix la persona. Amb ell publiquem la tercera conversa de la col·lecció Natura Sagrada, dedicada a personatges que tenen un vincle espiritual amb la natura.

S’amplia l’Arxiu amb documents sobre l’Escola Pia Balmes i l’Escoltisme

(Escola Pia) El mes de desembre de 2019 es posa en contacte amb l’Arxiu Provincial de l'Escola Pia Miquel Palou Sarroca, antic alumne de l’Escola Pia Balmes, oferint en donatiu un conjunt de documentació personal generada durant el temps. El fons té un abast cronològic d’entre els anys 1944 i 1961, arribant a l’any 1964 en el cas dels números d’una revista.

Veure la fe