Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(MEG) Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha celebrat els dies 14 i 15 de maig una trobada de caps i responsables associatius per avançar cap a la renovació del model d’entitat. Sota el lema ‘Canviem per canviar el món’, joves voluntaris d’arreu de Catalunya s’han trobat a Sant Celoni per debatre sobre els eixos de transformació de l’entitat i gaudir d’un cap de setmana ple d’activitats i escoltisme.

Les propostes de canvi que s’han treballat en les dues jornades s’engloben en el model de governança democràtica, el mètode pedagògic i la definició d’entitat. “Aquest cap de setmana hem definit com ens volem organitzar, com ens volem comunicar i com volem prendre les decisions”, explica la Taula Executiva de MEG, i afegeix: “Volem ser més i volem canviar perquè ho volem fer millor”. Concretament, tots els participants han reflexionat sobre la redefinició de la confessionalitat, la definició d’entitat feminista, el mètode pedagògic, l'estructura organitzativa, el model d’assemblea i participació i els sistemes de comunicació interna.

La trobada ha conclòs amb un acte públic que ha comptat amb la presència de representants de la Generalitat, de l’Ajuntament de Sant Celoni i d’altres entitats educatives. El director general de Joventut, Àlex Sastre, ha dirigit unes paraules als assistents, posant en valor la tasca educativa que duen a terme els caps. “En un món hostil i injust, vosaltres sou tenda de campanya, un lloc de confiança on portar els nostres infants, perquè teniu els valors que el país vol”, ha afirmat Sastre. Raül Garcia, alcalde de Sant Celoni, també ha intervingut en l’acte públic, recordant el seu pas per l’Agrupament Escolta i Guia EROL: “esperem que aquesta trobada hagi sigut un bon punt de retrobament per obrir l’entitat i fer-la més forta”.

L’Emboliquem la TroCa és la primera gran trobada de cap de setmana organitzada per MEG des de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19. La trobada ha estat en format acampada i en un entorn natural, essència i lloc bo del moviment escolta i guia. A més de les dinàmiques per reflexionar i treballar la transformació de MEG, els i les assistents han gaudit d’una fira de projectes d’entitat i tallers on fer xarxa i teixir vincles.

‘Canviem per canviar el món’

L’any 2019, l’Assemblea General Ordinària de MEG va aprovar el nou Pla Estratègic de l'entitat, amb l’objectiu d’adaptar-la als nous reptes socials i mediambientals. Durant aquests tres anys, MEG ha anat treballant les fites marcades al Pla i ara toca emprendre l’objectiu de transformar l’entitat i adaptar-la als nous temps. Fa més d’un any que caps i responsables associatius treballen en la identificació de necessitats i reptes d’entitat, tot generant idees de millora i objectius a assolir.

Amb el suport de comissions de treball, formades per persones expertes amb coneixement transversal de l’entitat i una àmplia trajectòria a l’organització, s’han traçat solucions a aquests reptes, les quals s’han presentat aquest cap de setmana per ser treballades.

MEG es troba en ple procés de construcció de la nova proposta de model d’entitat, que caps i responsables associatius votaran a la propera Assemblea General Ordinària el novembre del 2022.