Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sagrada Família) Fa més de quaranta anys que els monitors i monitores de l’Agrupament Escolta (AE) Antoni Gaudí sabien que arribaria una data en què haurien de buscar un nou espai per a les activitats de la seva entitat. De fet, als inicis dels anys vuitanta, l’aleshores arquitecte Jordi Bonet Garí els va compartir en diverses ocasions alguns plànols on ja s’apuntava que arribaria un moment en què seria necessari enderrocar les actuals dependències ocupades per l’Agrupament. Per tant, la decisió és històricament coneguda i no correspon a motius econòmics, sinó a raons constructives i de seguretat.

A diferència del que els portaveus de l’Agrupament han declarat, tots aquests anys s’ha donat suport al cau, per exemple, amb el finançament d’obres de millora dels espais i sense tenir en compte que des de l’any 1979 els monitors i monitores de l’Agrupament van decidir deixar de formar part de la Delegació Diocesana d’Escoltisme.

Els membres de l’Agrupament Escolta no són els únics afectats per la situació. L’anterior rector de la parròquia de la Sagrada Família també utilitzava part d’aquestes dependències com a residència i l’actual rector ja fa alguns mesos que també s’ha hagut de desplaçar a un pis proper a la Basílica. A més, actualment, i com que es van assolint noves fases en la construcció del temple, alguns dels serveis com ara el punt d’atenció mèdica o el servei d’audioguies estan ubicats dins del temple en mòduls prefabricats.

El passat 19 de gener del 2019, els caps de l’Agrupament ja van ser advertits en una reunió amb la Junta Constructora del Temple que s’acostava el moment de l’enderroc de l’espai. Se’ls va informar que disposaven d’un any i mig per trobar un nou local, concretament fins a l’estiu vinent, uns dies després de la tornada de les colònies. A més, reiterem el nostre oferiment per ajudar l’Agrupament en el trasllat al nou espai quant al condicionament del lloc i la logística de la mudança.

Els espais que actualment ocupa l’Agrupament, en el seu moment, van ser les dependències on Antoni Gaudí va viure i treballar en els seus últims temps, dedicats totalment a la Sagrada Família. Per això, entre altres necessitats, està previst construir-hi un espai en memòria de Gaudí que reprodueixi com va viure i treballar l’arquitecte.